Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Almanya'da düzenlenen 'Uluslar arası Peyzaj Fuarı'nda inceleme yaptı. Başkan Bayram, Almanya'da bulunduğu süre içinde burada faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Kuruluşları ile de görüşmelerde bulundu.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Almanya'da her yıl açılan Uluslar arası Peyzaj Fuarı'nda peyzaj ürünleri ve düzenlemeleri konusunda inceleme yaptı. Fuarın uluslar arası nitelikte olduğunu vurgulayan Başkan Bayram "Tüm dünya ülkeleri şehir yapılanması ve çevre düzenlemesi konusunda görselliğe ve estetiğe önem vermektedir. Bu hem doğal ürünlerin değerlendirilmesi açısından önemlidir, hem de park ve bahçelerin, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerdeki çevre düzenlemesi ile zenginliği açısından önemlidir. Fuarı bu açıdan değerlendiriyoruz" dedi.
Başkan Bayram, Almanya'da bulunduğu süre içinde burada faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Kuruluşları ile de görüştü. Almanya'da yaşayan Düzceli vatandaşların kurmuş olduğu 'Avrupa Düzceliler Derneği' Başkan İsmail Bayram için akşam yemeği tertip etti. Dernek Başkanı Nazım Kıcık önümüzdeki aylarda Almanya'da 'Düzceliler Gecesi' yapacaklarını belirterek hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Başkan Bayram ayrıca Almanya'daki en büyük STK'lardan Avrupa Milli Görüş merkezini ziyaret etti. Başkan Kemal Ergün tarafından karşılanan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'a burada teşkilat hakkında sunum yapıldı. Başkan Bayram ayrıca kısa adı UETD olan 'Avrupa Türk Demokratlar Birliği'ni de ziyaret ederek burada da Başkan Dr. Hasan Özdoğan ile görüştü. Özdoğan görüşme sırasında Başkan Bayram'a Almanya ve Avrupa'da yaşayan Türklerin çeşitli kurumlara toplumsal katılımı ve siyasi uygulamalar hakkında bilgi verdi. Almanya'daki Türk STK'ların bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının her türlü hakkını savunduklarını işaret eden Başkan Bayram ziyaretler ile ilgili olarak "Bu tür STK'lar Türk vatandaşlarının her alandaki haklarını savundukları için önemlidir. Bu dernek ve kuruluşlar sayesinde Türk toplumu büyük bir dayanışma içinde hareket ediyor. Ziyaretim çok olumlu geçti. Genel sorunların ve değerlendirmelerin yanı sıra burada çok Düzceli olduğu için Düzce hakkında da görüştük" dedi.
Başkan İsmail Bayram'a Almanya gezisi sırasında Başkan Danışmanı Şinasi Tuzcuoğlu, Etüd ve Proje Müdürü Kenan Özen ile Fen İşleri Müdürü Ercan Baydilli eşlik etti.
(AY)

28.01.2013 15:28:50 TSI

Editör: Wan Haber