Kurtuluş Savaşı'nın neticelenip henüz Cumhuriyet ilan edilmeden Atatürk'ün düzenlediği ilk basın toplantısı olan 16 Ocak Basın Onur Gününü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı yayınladığı bir mesajla kutladı, bütün medya mensuplarını tebrik etti.
Başkan Karaosmanoğlu mesajında, "Bugün, Kocaeli'miz için ve Kocaeli'de görev yapan gazetecilerimiz için büyük bir onur günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocaeli'mizde Kasr-ı Hümayunda düzenlediği basın toplantısının yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.90 yıl önce gerçekleşen bu önemli toplantının tarihimizde özel bir yeri var. Yeni bir devletin doğacağı müjdesi bu toplantıyla ilan edildi. Kocaelili gazeteciler ve o gün Kocaeli'de görev yapan gazeteciler, yeni Cumhuriyet'in haberini alan ilk gazeteciler, ilk şahitler oldular. Bu haberi halkımıza, dünyaya duyuran onlar oldu. Bu anlamlı olaya ev sahipliği yapmaktan şehrimiz adına, hemşerilerimiz adına büyük bir gurur ve şeref duyuyoruz. Kurtuluş Savaşı, milletimizin yüz akı, övüncü, iftiharı ve destanlaşan büyük bir zaferidir. Savaşın en başından itibaren basın mensuplarımız önemli bir misyon üstlendiler. Her türlü zor şartlara, imkânsızlıklara göğüs gererek halkımızın, askerimizin sesi oldular.
Bu efsanevi mücadeleyi, zaferlerimizi, şehitlerimizi dünyanın dört bir köşesine duyurdular. Mazlum halkların umudunu, dostlarımızın iftiharını canlı tuttular. O gün Anadolu basını diye adlandırılan ve küçümsenen basın, Kurtuluş Savaşı'ndan alnının akıyla çıktı. En derin hissiyatımızın, bağımsızlık aşkımızın tercümanı oldu. O günleri yaşayan, mesleğini aşkla, vatan sevgisiyle yerine getiren, basın mensuplarına, vefakâr gazetecilerimize teşekkür ve minnet borçluyuz. Cephede savaşan Mehmetçikler kadar, onların kahramanlığını ve haklı mücadelesini dünyaya duyuran gazetecilerimizin kahramanlıkları da unutulamaz. Onların başarısı aynı zamanda yerel basınımız için de güzel bir örnektir. Basınımızı, medyamızı büyüklüğüne, gücüne göre değil, mesleğine ve meslek ahlâkına bağlılığıyla değerlendirmek gerekir. Çünkü her mesleğin olduğu gibi gazetecilerimizin de topluma karşı sorumlulukları vardır. Sözlerime son verirken, gazetecilerimizin, medya emekçilerimizin, sosyal haklarının artırılmasını diliyor, Basın Onur Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.
(MA-MA)

15.01.2013 15:01:20 TSI

Editör: Wan Haber