Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, kadın gücünü açığa çıkarmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.
Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediye konferans salonunda kadınlara yönelik semt pazarı projesi kapsamında bir toplantı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Aslan Acer, Sema Koç ve çok sayıda kadın katıldı. Başkan Baran öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, semt pazarında kadınların satacakları ürünlerin neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Semt pazarının inşaat çalışmaları ile ilgili de kadınlara bilgi veren Baran, inşaatın hızla devam ettiğini ve mümkün olduğunca erken bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Baran, "Bağcılar Mahallesi'nde semt pazarı olmadığı için biz semt pazarını yapmak istedik ve ihalesini bitirerek inşaatına başladık. Bu semt pazarı projemizde sadece kadınlar çalışacak. Semt pazarında 104 kadın çalışabilecek. Çalışacak kadınlarımızı geliri olmayan mağdur kadınlardan seçeceğiz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi semt pazarımızın açılışını yapmak istiyoruz. Mahalleli kadınlarımızla bir araya gelmemizin temel amacı görüşlerini almak ve bu semt pazarının nasıl işletileceğine birlikte karar vermektir" dedi.
KADINLARA YENİ MESLEK ALANLARI
Bağlar ilçesi genelinde belediyenin yürüttüğü çalışmalar konusunda slayt eşliğinde kadınlara bilgi veren Baran, kadınlara yeni meslek alanları açmaya devam ettiklerini söyledi. Baran, "Projelerimizin birçoğunu hayata geçirdik. Kadınlarımıza yeni meslek alanları açmak için çabalıyoruz. Kadın Sığınma Evi faaliyete başladı. Şiddete maruz kalan kadınlarımız rahatlıkla burada kalabilecekler. Bunun dışında Kardelen Kadın Evleri, Gün Işığı Mağazası ve Eğitim Destek Evleri ile birlikte sürdürülen çalışmalarla kadın, genç ve çocuklarımıza cevap olmaya çalışıyoruz. Eğitim destek evlerimizde dezavantajlı genç ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalar var. Ücretsiz eğitim, üniversiteye hazırlık, fotoğrafçılık, resim, bağlama, dil vs. alanlarda eğitimler veriliyor" diye konuştu.
Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın ardından söz alan mahalleli kadınlar ise belediyenin yaptığı çalışmaları takip ettiklerini, çalışmalarından memnun olduklarını ve bu konuda teşekkürlerini sunmak istediklerini belirtti. Kadın semt pazarının kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden kadınlar, bu tür imkanların çoğaltılması dileğinde bulundu. Daha sonra kadınlardan gelen önerilerle toplantı sona erdi.
(ÜN-AKK-Y)

14.12.2012 18:50:57 TSI

Editör: Wan Haber