Bir otelde düzenlenen toplantı, divanın oluşturulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandi, kısa bir selamlaşma konuşması yaptı. Konuşmasında sendikaların gücünün üyelerin birlik ve beraberliği ile sağlanabildiğini belirten Balandi, “Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada şubemiz ile üyelerimiz arasındaki birlik ve beraberliğin daha da güçlenerek devam edeceği inancı içerisindeyiz. Üyesinden genel başkanına kadar her enerji işçisi önce güzel vatanımızın daha aydınlık günlere erişmesi için el birliğiyle çalışacağız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 10. Olağan genel kurulumuzun ülkemize, sendikamıza ve işçi hareketine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 122 delegesi bulunan TES İŞ Van Şube Başkanlığı yönetim, denetim ve disiplin kurullarını belirlemek için oy kullanma işlemine geçildi. Delegeler mevcut yönetim kurulu başkanı Naif Balandi’nin hazırladığı tek liste için oy kullanıldı. Yapılan seçimler sonunda Naif Balandi tekrar başkan seçildi.

Toplantıya, TESİ-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin, TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Erzurum, Aydın şube başkanları, Van Gölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ) Şirket Müdür vekili Tahsin Uzunselvi, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbey ve delegeler katıldı.

Editör: Wan Haber