Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Mehmetağa Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde şuyulandırması yapılmış, imar planına uygun yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu çalışmalarda Başkan Ayaz, Bu caddenin tamamlandığında tek kelimeyle çok güzel olacağını ifade etti.
Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Mehmetağa Mahallesi Alsancak Caddesi'nin bir bölümünden Dönerkaya Sokağa kadar uzanan yaklaşık 1000 metrelik yolda yol genişletme çalışmalarına başladı. Daha önce tamamlanan Alsancak Caddesi'nin bir bakama devamı olan bu güzergâhın Karamürsel Caddesi'ne bağlantısı çift taraflı genişletilecek olup, iş tamamlandığında cadde çift taraflı olmak üzere yaklaşık 10 metre genişliğe kavuşmuş olacak.
Çalışma bölgesinde bulunan Başkan Ayaz, kent estetiği açısından yola paralel eski ve metruk binaların da yakılacağını söyledi. Bölgede geniş çapta denetim yapan Ayaz, zaman zaman vatandaşlarla da sohbet ederek çalışmalar hakkında ve yıkılacak eski binalar içinde bilgi aktardı. İmar planlarına göre yol olarak belirlenen alanları genişletmeye başlayan ekipler bu güzergâhtaki alanlara yaya kaldırımı yapacak. Kayrak taşı desenli perde duvarların da yer alacağı caddenin aydınlatma direklerindeki ve lambalar ise yenilenecek. Bu çalışma bölgenin prestij çalışması olarak öne çıkacak.
(MA-MA

06.01.2013 15:24:49 TSI

Editör: Wan Haber