Kuşadası Belediyesi'nin Makedonya'nın Başkenti Üsküp'e bağlı kardeş kenti Gorçe Petrov'da düzenlenen "Kuşadası Tanıtım Günleri" kapsamında Başkan M. Esat Altungün meslektaşı Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski ile Sitel televizyonundaki canlı yayında Kuşadası'nı tanıttı.
Makedonya'nın en çok izlenen ve reyting alan TV kanallarından olan SİTEL televizyonunun sabah programına katılan kardeş kentin iki Belediye Başkanı yarım saati aşkın süren programda iki ülke ve iki kent arasındaki ilişkileri, gelecekteki beklentileri anlatarak kentlerini tanıtma fırsatı buldular.
Oldukça samimi ve neşeli bir ortamda gerçekleştirilen sohbette söz alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Makedonya ve Üsküp'te bulunmaktan duydukları memnununiyeti dile getirirken, Meslektaşı Kardeş kent Belediye Başkanı Sokol Mitrovski'ye konukseverliği ve Kuşadası'nın tanıtımına verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Program boyunca ekrandan Kuşadası'nın tarihi ve turistik yerlerinin görüntüleri verilirken Başkan Altungün Kuşadası'nın Türkiye turizmdeki yeri ve öneminden bahsederek Kuşadası'nın turistik ve tarihi özelliklerini anlattı. Kuşadası'nın Makedonlar için önemli bir destinasyon olduğu vurgulanan programda Kuşadası ve çevresindeki tarihi yerler tanıtılarak önümüzdeki yıl tatillerini Kuşadası'nda geçirmeleri tavsiye edildi.
Program sonrası konuşan Başkan Altungün, "Kuşadası'nın tanıtımı için her türlü imkanı ve sosyal aracı kullanarak Kentimizin algısını ve turizm dünyasında bilinirliğini artırmaya çalışıyoruz. Kardeş Kentimiz Gorçe Petrov'un katkılarıyla Üsküp'te düzenlenen 'Kuşadası Tanıtım Günleri' kapsamında Bugün çok önemli ve yüksek reyting alan bir Televizyon kanalında kentimizi tanıtma şansı yakaladık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kuşadası Makedonya'da bilinen bir destinasyon ve Özellikle yenilenen Üsküp Hava Alanı'ndan İzmir'e direkt uçuşların olması Makedonya'dan bölgemize gelen turist sayısını artırmaktadır. Bu anlamda tanıtım günlerinin ve bu tarz televizyon programlarının Kuşadası'na olumlu etkisi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
(ZH-MB-İK)

19.12.2012 18:19:41 TSI

Editör: Wan Haber