Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ne zaman seçim olsa Yıldırım, Gürsu ve Kestel'den tam destek aldıklarını belirterek, bu vefakarlığı karşılıksız bırakmadıklarını söyledi. Son 2 yıldır kentin doğusu için yapılan projelere odaklandıklarını ve devletin yaptığı yatırımların önünü açtıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Onlar bizi yalnız bırakmadı, biz de onları yalnız bırakmayacağız. Bursa'nın batısında ne varsa, doğusunda da o olacak" dedi.
Başkan Altepe, AK Parti Kestel ilçe teşkilatının danışma meclisi toplantısında konuştu. Bursa'nın doğusunu hiçbir zaman ihmal etmediklerini vurgulayan Altepe, bu bölgenin en az batı bölgeleri kadar gelişeceğinin garantisini verdi. Yıldırım, Gürsu ve Kestel'in gelişip kalkınmasına dair adımları daha ilk günden atmaya başladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Özellikle son 2 yıldır bu bölgeye yönelik çalışmalarımız yoğunluk kazandı. Ankara Yolu'nda daha önce 4 şerit olan yolları 6 şeride çıkardık. Yine Ankara Yolu güzergahında bulunan Hacıvat, Deliçay ve Balıklıdere köprülerini 3'er şeritli hale getirerek yeniledik. Metro çalışmalarının yanında kavşak ve köprü çalışmalarımız da hız kazandı. İnşallah bu yaz Ankara istikametinden Bursa'ya girenler, bambaşka bir şehir girişiyle karşılaşacaklar" dedi.
Konuşmasında Kestel'e yaptıkları yatırımlara da yer veren Başkan Altepe, sadece bu bölgeye BUSKİ tarafından 3 yıllık süreçte yapılan yatırımların tutarının 66 milyon TL'yi bulduğunu açıkladı. İlk günden itibaren bölgenin ihtiyaçlarına yönelik tespitleri yaptıklarını, üzerlerine düşen görevleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Kestel halkına yönelik hizmetlerimiz, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'ndan Barakfakih Konağı'na, spor alanlarından düzenlenen parklara kadar her alanda sürüyor. Alt yapı çalışmaları BUSKİ'nin de desteğiyle tamamlandı. Susuz köylerimizin suya kavuşması, Büyükşehir Belediyemiz sayesinde gerçekleşti. İtfaiye binasından yarı olimpik yüzme havuzuna, Gölbaşı Mesire Alanı'ndan diğer çalışmalara kadar birçok konuda gereken desteği sağladık. Bursa Teknik Üniversitesi'nin Kestel'e kurulması konusunda ağırlığımızı ortaya koyduk ve sonuç aldık. Yeter ki Kestel gelişsin ve kalkınsın" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, genel ve yerel konularda teşkilat mensuplarını bilgilendirdi.
AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nazif Aydın, BUSKİ'nin 28 milyon TL'lik tahsilata rağmen 66 milyon TL'lik yatırım yapmasının takdire şayan olduğunu anlattı. Aydın, Kestel'de daha önce 6-7 metre olan yol genişliklerinin 12-15 metreye çıkartılması, yine daha önce 3-4 kat olan imar durumunun 5-6 kat olarak revize edilmesi sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye minnettar olduklarını söyledi.
(MŞ)

18.02.2013 12:32:31 TSI

Editör: Wan Haber