Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'da yapılacak 40. Avrupa Ümitler-Gençler Karate Şampiyonası öncesi Karate Milli Takım kampını ziyaret etti.
"Sizleri şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "1071'de Malazgirt Zaferiyle Türkler Anadolu'ya yerleştiler ve Konya 1096'dan 1308'e kadar Selçuklu Devletine başkentlik etti. Selçuklu Belediyesi olarak o medeniyetin ismini taşıyoruz. Şehrimize hoş geldiniz. İnşallah burada verimli bir kamp dönemi geçirirsiniz ve Konya size uğurlu gelir. İnşallah şampiyonadan başarılı sonuçlar alırsınız ve madalyalarınızı takmakta nasip olur. Selçuklu Belediyesi olarak elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği kadar sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki, gençlerimize spor yaptıramazsak onlar kendileri yapacak bir iş buluyorlar. Bizde aynı zamanda bir babayız ve evlat yetiştiremeye çalışıyoruz. Ne kadar zor olduğunun farkındayız. Sizler kendinize bir hedef belirlemişsiniz ve bu hedef doğrultusunda çalışıyorsunuz. Bundan dolayı da sizleri tebrik ediyor, hocalarımıza da başarılar diliyorum. Onların çok büyük emekleri var. Özellikle ferdi sporlar da hocaların katkısı çok büyük" dedi.
Şampiyonanın Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Başkan Altay, "Organizasyonun burada gerçekleşmesinden dolayı Türkiye Karate Federasyonuna teşekkür ediyorum. Konya'da bu tür organizasyonların yapılması ilimize katkı sağlıyor. Buradan tüm hemşehrilerimizi Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek 40. Avrupa Ümitler-Gençler Karate Şampiyonası'na davet ediyorum. Bu güzel salonda gerçekleştirilecek şampiyona da sporcularımızın aldığı sonuçlarda inşallah güzel olur. Milli sporcularımıza tekrar başarılar diliyorum."dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın göreve geldiği günden bu güne kadar spora ve sporcuya sonsuz destekler verdiğini belirten Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, "Başkanımız bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde isteklerimizi fazlasıyla değerlendirip, desteklerini bizlerden esirgemedi. Gerçekleştirilecek 40. Avrupa Şampiyonasında da bize sınırsız destek verdiler. Katkılarından ve de ziyaretlerinden dolayı Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum."dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Altay sporculara baklava ikram etti.
(İP-Y)

03.02.2013 15:11:35 TSI

Editör: Wan Haber