Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, muhtarlara "6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası"nı anlattı.
Yapılan bilgilendirme toplantısına Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Selçuklu İlçesine yeni bağlanan 23 mahalle muhtarı katıldı. Yeni Büyükşehir yasası ile Selçuklu Belediyesi'ne 3 belde ve 20 köy bağlandı. 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile köylerdeki bütün altyapı, inşaat, içme suyu gibi hizmetlerin belediyeler tarafından karşılanacağını aktaran Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, "Köylerimize eskisinden çok daha fazla kaynak ve hizmet gelecek. Kanunun ayrıntılarını inceleyen arkadaşlar bunu net bir şekilde görecektir. Çok kısa zamanda yapılacak olan yatırımlarla köylerimiz yeni çehreye kavuşacak. Bundan sonraki yatırımlar vatandaşlarımızın konforu ve rahatı düşünülerek yapılan yatırımlar olacak. Yatırımlar tek elden yapılacak ve bu sayede kaynak israfı da önlenmiş olacak. Yasanın hayırlı olmasını temenni ediyorum"dedi.
DAHA FAZLA HİZMET GİDECEK
2004 yılından bu yana yerel yönetimlerde ciddi bir reform yaşandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yeni yasa ile beldelerimiz ve köylerimiz Büyükşehirlere ve merkez ilçe belediyelerine bağlanarak mahalle olacak. Mahalle olan köy ve beldelere daha fazla hizmet gidecek. Eskisinden çok daha fazla kaynak ve hizmet aktarımı olacağından köylerimiz yeni bir sürece girecek. Köylerimizin küçük bütçelerle yapmaya çalıştığı işleri artık yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyeler tarafından yapılacak. Yol, su, kanalizasyon, çevre düzenlemesi, park-bahçe yapımı gibi bütün işler belediyeler tarafından köylere hizmet olarak götürülecek. Belediyelerin hudutları dışında yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için kurumsal bir hizmet vermenin önü açılmış oldu. Yeni Büyükşehir yasası şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Selçuklu Belediyesi'ne Başarakavak, Sızma, Tepekent olmak üzere 3 belde bağlandı. Bağlanacak olan 20 köy ise şöyle:
"Bağrıkurt, Biçer,Çaldere, Çaltı, Çandır, Eğribayat, Güvenç, Kaleköy, Karaömerler, Kervan, Kınık, Kızılcakuyu, Meydanköy, Sarıcalar, Yazıbelen, Akpınar,Dağdere, Küçükmuhsine, Salahattin, Ulumuhsine oluşturdu."
(AH-Y)

15.01.2013 14:35:43 TSI

Editör: Wan Haber