Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, iş adamlarına ilçede yapılan tüm faaliyetler, yapılamayanlar ve yeni projeleri anlatarak; iş ve aş derdine çözümde destek olmalarını istedi.
İlçenin en büyük sorununun sıkışıp kalan şehir merkezi nedeniyle başta trafik olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, "Bu sorunu aşmada da bürokratik engellere takılıyoruz. Proje üretmek değil uygulama en büyük engelimiz. Nazilli Belediyesi eğitim başta olmak üzere her alanda sosyal belediyeciliğini gösteriyor. Ancak sık yapılan denetlemelerde 'İlçeye okul yapmak, eğitime destek vermek belediyenin değil devletin görevidir. Siz neden bunları yapıyorsunuz?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. İlçenin en önemli sorunu olan iş, aş ve birlikte hareket etme konularında sizlerin de desteğini istiyorum. Geleceğin Nazilli'si için güç birliği yapmak zorundayız" dedi.
Başkan Alıcık, öncelikle insana olan sevgisinden ve hizmet aşkından söz ederek, "Nazilli'yi karşılıksız seviyoruz ve hizmet için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırız. Amacımız, ilçemizin aş ve iş derdi olmayan, huzurlu bir kent olmasıdır. Bunun için siyası kaygı gözetmeksizin her kurumla ortak çalışmaya gayret ediyoruz. Belediye Meclisimizin Nazilli için aldığı kararlar buna en önemli örnektir. Zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşansa da çözüm hemen ardından gelmektedir. Bu da herkesin iyi niyetli olmasından kaynaklanıyor." İlçede yapılan tüm faaliyetleri, yapılamayanları ve yeni projeleri anlatarak iş ve aş sorununun çözümünde destek olmalarını isteyen Başkan Alıcık, şu an ilçenin en büyük sorununun sıkışıp kalan şehir merkezi nedeniyle başta trafik sorunu olduğunu ifade etti. Başkan Alıcık, "Bu sorunu aşmada da bürokratik engellere takılıyoruz. Proje üretmek değil uygulama en büyük engelimiz. Nazilli Belediyesi eğitim başta olmak üzere her alanda sosyal belediyeciliğini gösteriyor. Ancak sık yapılan denetlemelerde 'İlçeye okul yapmak, eğitime destek vermek belediyenin değil devletin görevidir. Siz neden bunları yapıyorsunuz?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bugüne kadar belediyemiz tarafından yaptırılan Fen Lisesi Yurdu, Üniversiteye ek derslikler, Sağlık Meslek Lisesi, Alzheimer bakım merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Huzurevi, Kadın Sığınma Evi ve daha sayamadığım çok sayıda eğitim ve sağlık alanında yaptıklarımız var. Milyonlarca lirayı aşan bu hizmetleri Nazilli Devlet Hastanesinin bütçesinin yarısı kadar bir bütçeye sahip Nazilli belediye Bütçesinden karşılamaya çalışıyoruz. Buna rağmen çok az bir borcumuz var ve bu borç taksitli borçtur. Ayrıca hiçbir belediyede olmayan işçi zammını biz yüzde 17 olarak yaptık ve işçimize çalışanımıza tek kuruş borcumuz da yoktur. Alt yapıdan sosyal yapılara kadar yapılan tüm işlerin yasalara uygun, belediyeyi kazançlı çıkaran ve hizmeti ön plana getiren akılcı projelerle hayata geçiriyoruz. İlçenin üniversite ve eğitim kenti, doğal tarımın başkenti ve organize sanayide de güçlü olması için çalışıyoruz. Büyükşehir olmaya hazırlanan Aydın'a sorunsuz bir kent bırakmak istiyoruz. Büyükşehir olunca yarın belki bugün verdiğimiz hizmetleri alamayacağız. O nedenle her şeyi devletten beklemememiz gerekiyor. Hizmet aksarsa mutsuzluk başlar. İlçenin en önemli sorunu olan iş, aş ve birlikte hareket etme konularında sizlerin de desteğini istiyorum. Sağlık, eğitim, ulaşım, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda geleceğin Nazilli'si için güç birliği yapmak zorundayız" diye konuştu.
"NAZİLLİ BELEDİYESİ'NİN 6 MİLYON TL BORCU VAR"
"Siyaset bizim olmazsa olmazlarımızdan değil, biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz" ifadelerini kullanan Başkanı Alıcık, Nazilli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nden getirdiği kağıdı işadamlarına göstererek; "Biz Nazilli Belediyesi'ni hakim huzurunda devir aldığımızda kasamızda 250 bin TL nakit ve 2 milyon civarında da borç vardı. Nazilli'de dedikoduyu bir tarafa bırakıp, gerçekleri söylemek, gerçekleri yaşamak lazım diye düşünüyorum. Nazilli Belediyesi'nin bugün itibariyle 6 milyon 30 bin TL borcu vardır ve 80 milyon TL bütçesi olan bir belediye için bu borç büyütülmemelidir" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

08.01.2013 15:49:25 TSI

Editör: Wan Haber