Nazilli Belediye Halk Oyunları topluluğu birinci dönem çalışmaları Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın baklavalı ziyareti ile yarı yıl tatiline girdi.
Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi yarıyıl tatilinin bitmesi ile ikinci dönem çalışmalarına kaldığı yerden başlayacak.
2008 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren büyük ilgi gören Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, yurt içi ve yurt dışı festival, bayram ve benzerlerinde Nazilli'yi başarı ile temsil etmeye devam ediyor. 2012-2013 dönemi için Eylül ve Ekim aylarında yapılan başvurulardan sonra Kasım itibari ile çalışmalarına başlayan toplulukta 180 öğrenci bulunuyor. 1. dönem çalışmalarında 3 gruba ayrılan topluluk minikler, yıldızlar ve gençler olarak Aydın, Teke, Çiftetelli, Silifke ve Kırklareli yörelerine ait oyunların figürlerini öğrendiklerini belirten Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Genel Koordinatörü Necdet Pekel dallarında uzman 3 yöre eğitmen tarafından hafta içi 2 gün Ahmet Şensan Kültür Merkezinde eğitim verdiklerini söyledi. Pekel yarıyıl tatili bitiminde çalışmaların hemen başlayacağını, yurt içi ve yurt dışında yapılacak olan festivallere hazır hale gelineceğini belirtti.
Başkan Alıcık, ziyaretinde kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında Nazilli'yi en iyi şekilde temsil ettiklerinden dolayı halk oyunları topluluğuna teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Her dönem büyük ilgi gören ve katılım için yoğun talebin olduğu topluluk 2012-2013 dönemi yarıyıl tatiline Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın Ahmet Şensan Kültür Merkezinde, dönemin son çalışmasını yapan topluluğa baklava getirerek ikram etmesi ile tatile girdi.
(ÜÖ-MB-İK)

29.01.2013 16:01:45 TSI

Editör: Wan Haber