Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, önümüzdeki seçimlerde ilçeye bağlanacak olan Güzelköy'e giderek, köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.
Önümüzdeki 10 yıllık süreçte Güzelköy'ün cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Başkan Alıcık, köylüleri gayrimenkullerini satmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Haluk Alıcık'a gezisi boyunca Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Akkaya, Haluk Öztürk ve Güzelköy Muhtarı Süleyman Özpınar eşlik etti.
Büyükşehir Yasası'yla birlikte köylerin Nazilli'ye bağlandığını ve bazı vatandaşların ellerindeki gayrimenkullerini satmak için girişimlerde bulunduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Buralarda jeotermal sahalar var. En geç 10 yıl içinde Güzelköy ve Arslanlı bölgeleri seracılıkla ve jeotermal turizm ile tanışacak. Öyle veya böyle bu bölgeler cazibe merkezi haline gelecek. 96 konutluk NAZKENT 3. Etap Konutları'nı da Güzelköy'de inşaa edeceğiz. Güzelköy'ün içme suyu isale hattını değiştireceğiz. Gayrimenkullerinizi satmamanız konusunda sizi uyarıyorum" dedi. Aşağı Nazilli'de kentsel dönüşüm başlattıklarını hatırlatan Başkan Alıcık, şehirlerin batıya doğru büyüdüğünü hatırlatarak, "Yeşil Mahalle'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait zeytin ağaçlarının bulunduğu araziler var. Biz burayı Nazilli Belediyesi Katlı Otopark ile değiş-tokuş yapmak istiyoruz. Katlı Otopark belki de Nazilli'nin en gözde yerlerinden birisi olarak kabul edilebilir. Ama Nazilli'nin doğuya doğru da büyümesi için bu gözde yerimizi Yeşil Mahalle'de vakıf arazileri ile değiştirmeye razıyız" şeklinde konuştu.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Arslanlı yakınındaki zeytinlikten yılda 50 bin TL kira almadığını, ancak Nazilli'nin göbeğinde bulunan Katlı Otopark'tan ayda 50 bin TL kira alabileceklerini ifade eden Başkan Alıcık, "Nazilli'nin doğuya doğru büyüyebilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait zeytinlikler en büyük problem teşkil ediyor. Bu araziler ile Nazilli Belediyesi'ne ait Katlı Otoparkı Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile değiş-tokuş yapabilirsek, bu bölgede kentsel dönüşüm için daireler yapacağız ve okul kompleks alanları oluşturacağız. Beş Eylül ve Ahmet Yesevi İlköğretim Okulları'nı bu bölgeye taşıyacağız. Okulların bulunduğu alanlar boşalacak. Bu alanlarda da farklı projeler hayata geçirilerek, kentin görünümü daha çağdaş hale gelebilir" diye konuştu.
NAZKENT'E YOĞUN TALEP VAR
Ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Güzelköy'de yapılacak olan 96 konutluk NAZKENT 3. Etap Konutları'yla ilgili bilgiler verdi. Projenin çizim aşamasında olduğunu belirten Mustafa Akkaya, "Proje çizildikten sonra müteahhidin kırımına göre dairelerin fiyat belirlenecek. Ancak 60-65 bin TL civarında olacağını tahmin ediyoruz. Ön kayıtta 2 bin TL, bir ay sonra da 20 bin TL alınacak. Alınan rakamlarla 6 ay içinde binalar yüzde 25 seviyesine getirilecek. Bu aşamada noter huzurunda çekişli yapılarak vatandaşların daireleri belli olacak ve tapuları teslim edilecek. İsteyen vatandaş tapularıyla kredi çekebilecek, diyeler ise kalan tutarı peşin olarak ödeyebilecek" dedi.
Bazı vatandaşlar peşinat olarak alınan 20 bin TL'nin yüksek olduğunu öne sürerek, asgari ücretle geçinenlerin bu evlerden alınabilmesi için peşinat rakımının 5-10 bin TL'ye çekilmesini talep etti. Başkan Yardımcısı Akaya ise binaların yüz 25 sınırına getirilmesi için 20 bin TL alınmasının şart olduğunu ifade etti.
(ÜÖ-MB-İK)

16.02.2013 17:52:48 TSI

Editör: Wan Haber