Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, geçtiğimiz aylarda yeni kurulan 'Nazilli Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneğine' ziyarette bulundu.
Başkan Alıcık'ı ziyareti sırasında Dernek Başkanı Murat Kabakaş, İlhan Arabacı, Mehmet Bingöl, Ali Eşsiz, Enver Mehleşioğlu, Şenol Öztürk Mustafa Eşsiz ve deve severler karşıladı.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, oluşumu yeni olan Nazilli Deveciler Derneğine yaptığı ziyarette, Dernek Başkanı Murat Kabakaş'dan derneğin çalışmaları, deve severlerden ise sorun ve sıkıntılar hakkında bilgiler alarak her zaman yanlarında olacağını, sorunların çözümü yönünde gerekenlerin yapılacağını ifade etti.
Asırlık Yörük geleneği olan deve güreşlerinde güreşen pehlivan deve sahiplerinin Nazilli'de Dernek çatısı altında buluşturmalarından dolayı teşekkürlerini ifade eden Başkan Alıcık ; "Ülkemizin zengin kültür mozaiğinin bir parçası olan deve güreşleri, özveriyle münferit olarak çabalayan devecilerimiz sayesinde geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış olan bir geleneğimizdir. Bu geleneğimizi şehrimizde yaşatmaya çalışan Dernek Başkanımız Murat Kabakaş'a, çok değerli Yönetim Kurulu Üyelerine, tüm deve severlerimize, Deveciler Derneklerimize, deve güreşlerini düzenleyen tüm resmi ve tüzel kişilere bu çabalarından dolayı şahsım ve halkımız adına teşekkür ederim" dedi.
Dernek Başkanı ve Deve severler ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a ziyaretlerinden dteşekkür ederek, 17 Şubat 2013 Pazar günü Nazilli Sümer Futbol sahasında yapılacak 4. Geleneksel Deve Güreşini heyecanla beklediklerini ifade etti.
(ÜÖ-MB-İK)

07.01.2013 11:44:03 TSI

Editör: Wan Haber