Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, basının toplumun bilgilendirilmesi ve ülke yararına yönlendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Alıcık, gazetecilerin yaşadıkları sıkıntıları, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden aşacaklarına inandığını ifade ederek; "Gelişen teknoloji ile habercilik hız kazandı. Nazilli'de görev yapan gazeteci arkadaşlarım ilçenin sorunları ile yakından ilgili ve sorunlarının çözümüne önemli katkılar veren, bizlere yardımcı olan, bir çalışma anlayışı içindedirler. Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Alıcık, basının toplumun bilgilendirilmesi ve ülke yararına yönlendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek; "Gazetecilik mesleği özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerine zaman zaman doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmaktır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulması ve fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamı oluşturmasının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedir. Bilgi, haber ve toplumu ilgilendiren diğer konuların zor şartlar altında da olsa, kitlelere ulaştırılmasında önemli görevler icra eden, demokrasimizin dördüncü kuvveti basınımızın, değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılı çalışmalar dilerim" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

08.01.2013 14:11:33 TSI

Editör: Wan Haber