Akçakoca Belediye Başkanı ve Akçakocaspor Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Albayrak, "Son dönemlerde Akçakocaspor takımına ve takım üzerinden bize saldırılar oluyor. Bu saldırı yapanları çok iyi biliyoruz. Bunlar Akçakoca'nın ve Akçakocaspor'un bir yerlere gelmesini istemeyenler, aramızdaki İrlandalılardır" dedi.
BAL'da mücadele eden Akçakocaspor'la ilgili spekülasyonların çoğaldığına dikkat çeken Başkan Fikret Albayrak, "Seçildiğim dönemden beri hiçbir zaman sporla siyaseti bir birine karıştırmadım. Bu da mümkün değil. Geçtiğimiz sezon Düzcespor ile baraj müsabakası oynadık. Bu baraj maçını kazanarak adımızı Bölgesel Lige yazdırdık. Camia olarak adeta tek yürek olduk. Ama aramızdaki, bizim tabirimizle içimizdeki İrlandalılar bunu daha çok şov olarak kabul ettiler. Başarımızı hazmedemediler. Takımın altına dinamit koymaya çalıştılar. Ama emellerine ulaşamadılar. Akçakoca halkı bunların kimler olduğunu çok iyi biliyor. Zamanı geldi mi onlara tokat gibi cevabı vereceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.
Akçakocaspor'un bir dönem önce Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecekken takıma sahip çıkılmadığı için bunun gerçekleşmediğini belirten Albayrak, "Biz takıma sahip çıkma adına maddi manevi destek arayışları içine girdik. Araştırmalarımız sonucunda İstanbullu iş adamı Yiğit Önder Yılmaz ile görüştük. Onun sayesinde güçlü bir kadro oluşturduk. Ama içimizde ki İrlandalılar bunu hazmedemediler. Bu birliktelik uzun sürmedi, ama kurulan takım elimizde kaldı. Akçakocalı eleştirmen iş adamları ve Akçakoca'yı çok düşünen bu zatlar takıma sahip çıkmadılar. Biz de belediye olarak sahip çıktık. Bu suç ise suç işledik. Bizim gibi takımlarına sahip çıkan belediyeler var. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzcespor'un başkanlığını yapıyor. Düzcespor sahipsiz kalmadı. Demek ki onlar da sahip çıkarak suç işliyor. Akçakoca Düzce ilinin denize açılan penceresi ve aynı zamanda ilin en büyük ilçesi olmasına rağmen ilden yeterli desteği görüyor mu, bu tartışılır. Yine de Düzce Belediye Başkanı ve Düzceli siyasetçiler bizlere tam destek olmaya çalışıyorlar" dedi.
Başkan Fikret Albayrak, "Deplasmanlı Bölgesel Ligdeki ilk yılımızda kendi saha ve seyircimiz önünde oynayamamak bize çok pahalıya patladı. Antrenmanlarımızı Düzce ve Kaynaşlı'da, maçlarımızın içeridekilerini Kaynaşlı'da oynamak zorunda kaldık. Biz adeta bir nevi göçebe hayatı yaşadık. Eğer bu içerideki müsabakaları Akçakoca'da oynamış olsaydık maddi ve manevi yönden bu kadar sıkıntı yaşamazdık. Bu kurulan güçlü kadro ile de ligin zirvesinde olurduk. Daha önce de söylediğim gibi Akçakocaspor bizim namusumuz. Biz bu takımı layık olduğu yere getirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu sezonu deneyim ve tecrübe yılı olarak kabul ediyorum. Yatırımları-mızı ve programlarımızı gelecek yıl için yapıyoruz. Biz iki hafta içinde kendi stadımızda maçlarımızı oynayacağız. Alacağımız galibiyetler ile taraftarımızı ve gerçek Akçakocalıları sevindireceğiz. İçimizde ki İrlandalılar bu başarıları hazmedemeyecekler ama biz bildiğimiz doğrulardan şaşmadan yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(TT-AY)

14.02.2013 11:31:52 TSI

Editör: Wan Haber