Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bütün Bitlis halkının başkanı olduğunu ve siyasetin içinde olmayacağını ifade etti.
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), bütçe görüşmeleri sırasında Bitlis Belediyesi'ni eleştirmesinin ardından Belediye Başkanı Alaydın, gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Alaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar siyasi polemik içerisine girmemeye çalıştığını ve siyasi mesajlar vermekten uzak durduğunu söyledi. Siyaset değil belediyecilik yapmaya çalıştığını ifade eden Alaydın, "Sayın vekilime ben şuradan şu mesajı vermek isterim. Görmek isterse, Bitlis'te çalışmanın olup olmadığını kendisine brifing verebiliriz. Yaptıklarımızı görmek isterse, vakti olursa, gelsin bugüne kadar yaptıklarımızı kendisine gösterelim. Ama bunu bilsinler ki, Fehmi Alaydın, siyasi polemiğin içerisinde olmaz. Kendi işine, belediyecilik çalışmalarına bakar. Onun için Zenderlioğlu'nun muhatabı, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Başbakanımızdır. Ama bir milletvekili olarak 'Bitlis Belediyesi'nin çalışmalarında neler yapıyor' diye merak ediyorsa gelsin kendisine anlatır ve gösteririz" şeklinde konuştu.
Bitlis'te 2 BDP belediyesinin olduğunu, bu belediyelerin bugüne kadar proje ürettiğini kimsenin duymadığını ve bilmediğini kaydeden Alaydın, "Bizim ilçelerimizden iki BDP belediyeleri bugüne kadar ne yapmışlar ve ne üretmişler. Hangi projelerini duydunuz. Tatvan ve Güroymak Belediyesi'nin bugüne kadar kaç tane projesini duydunuz. Tatvan Belediyesi bundan 3 yıl önce Bitlis Belediyesi'nden çok daha iyiydi. Ama şimdi Tatvan Belediyesi'nin geldiği noktayı Zenderlioğlu bir irdelesin, sonra Bitlis Belediyesi'ni eleştirsin. Bunu bilsinler ki Fehmi Alaydın siyasetin içinde olmayacak. Fehmi Alaydın Belediye Başkanlığı yapacak" diye konuştu.
(VO-MET-Y)

25.12.2012 15:47:56 TSI

Editör: Wan Haber