A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski futbolculardan Ali Gültiken ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti. Eski bakanlardan Işın Çelebi ile Hazreti Mevlana'nın torunlarından Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Danışmanı Esin Çelebi Bayru'nun da bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sportmen kişiliği ve sporun özüne inme çabaları nedeniyle Abdullah Avcı'ya teşekkür etti.
Sporcu kişiliği, ahlak, dürüstlük ve çalışkanlığın son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Hazreti Mevlana'yı Anma Törenleri'nin yapıldığı bugünlerde gençliğin model aldığı insanların mesaj vermelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.
Kalıcı başarı için spor altyapısının güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, merkezde 600 bine yakın genç bulunan Konya'nın diğer özelliklerinin yanında, bir spor şehri olması konusunda da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı da, Konya'da yapılan spor yatırımlarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Konya'da milli takımlarda oynayan 3 futbolcu var. Spora yapılan yatırımlar bu sayıyı artıracak, Konya'ya ve ülke futboluna önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek Abdullah Avcı ve Ali Gültiken'e çift başlı kartal tablosu, Işın Çelebi'ye çini sikke takdim ederken; Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Başkan Akyürek'e Konya'nın trafikteki kodu olan "42" numaralı Milli Takım forması hediye etti.
(İP-Y)

13.12.2012 15:49:02 TSI

Editör: Wan Haber