Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "Haydi Bil Bakalım" isimli bilgi yarışmasının ay finaline katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 120 okulun katılımıyla gerçekleşecek yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği "Haydi Bil Bakalım" isimli bilgi yarışmasının üçüncü ay finali yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndaki programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, programdaki amacın, yarışmanın yanında çocukların sorumluluk sahibi olarak geleceğe güvenle bakmaları olduğunu ifade etti.
ÇOCUKLAR SOSYALLEŞİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, çocukların sosyalleşmesine, şehri tanımasına, öğrencilerin bilgi ve kültürünün artmasına vesile oldukları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Yarışmaya katılan çocuklara da teşekkür eden Başkan Akyürek, "Bu bir şehir kültürü çalışması. Bu çalışmaya 120 okul iştirak etmiş olacak. 50 bin öğrencimiz bu programa katılacak. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin tamamlanması nedeniyle öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Başkan Akyürek, "Karnesini alan çocuklarımızdan başarılı olanlar başarılarını devam ettirmek için çalışmaya devam etsinler. Karnesinde düşük not olan çocuklarımızın bundan ders alarak telafi etmelerini bekliyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz" diye konuştu.
Konya merkezdeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Haydi Bil Bakalım" isimli bilgi yarışması kapsamında Pazartesi ve Perşembe günleri her okuldan 4 öğrenciye müfredattan 16 soru soruluyor. Öğrenciler daha sonra önceden hazırladıkları 5 dakikalık skeci okul müdürlerinden oluşan jüri karşısında sergiliyor. Her yarışmada birinci olan öğrenciler ay finalinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara gezisine götürülüyor.
(AH-Y)

25.01.2013 16:12:27 TSI

Editör: Wan Haber