Şubat Sevgililer Günü hediyesi almayı düşünenlere öneride bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Belediyemizin internet sitesindeki 'Sahiplenmek İstiyorum' bölümüne girerek sahipsiz bir sokak hayvanını seçin; hem sevgilinizi sevindirin, hem de sahipsiz bir canlıyı sıcak bir yuvaya kavuşturun" dedi.
Başkan Ak, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilisine evcil hayvan hediye etmeyi düşünenleri pet shopa gitmek yerine, belediyenin internet sitesine başvurmaya çağırdı. Kurduğu rehabilitasyon merkezi ile sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini sağlayan Keçiören Belediyesi, resmi internet sitesi aracılığıyla da onları yeni sıcak yuvalarına kavuşturuyor.
Sokak hayvanlarından birine sahip çıkmak isteyen vatandaşların rehabilitasyon merkezine bile gitmeden, belediyenin internet sitesine girerek seçimde bulunabildiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,"Rehabilitasyon merkezimizde 132 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, bunlardan 56'sı belediyemizin internet sitesi sayesinde yeni sahiplerine kavuştu. Sahiplendirilemeyen diğer hayvanlar ise doğal ortamlarına bırakıldı.14 Şubat'ta eşine, sevgilisine güzel bir hediye almak isteyenler sahipsiz bir sokak hayvanını internet sitemizden seçebilir. Böylece hem sevdiği kişiyi hem de sahipsiz bir canlıyı sevindirebilir" diye konuştu.
Belediyenin 100 hayvan kapasiteli rehabilitasyon merkezinde, sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra sahiplendirilmeleri için aracılık da yapılıyor. Merkezde bakım ve tedavileri sağlanan hayvanlar, Keçiören Belediyesi'nin internet sitesinde 'Sahiplenmek İstiyorum' bölümünde tek tek tanıtılıyor. Sitede hayvanların fotoğraflarının yanısıra cinsi, yaşı,eğitimi vb. bilgiler de yer alıyor. Belediyenin internet sitesindeki bu örnek uygulamaya Başkan Mustafa Ak da bizzat katılmış ve Husky cinsi bir sokak köpeğine sahip çıkmıştı.
(BK-YHY-Y)

12.02.2013 18:02:38 TSI

Editör: Wan Haber