Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, belediyelerde denetimin olmazsa olmaz ilkelerden birisi olduğunu söyledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bir organizasyonun başarı ile yürüyebilmesi için o işin icabı gereği denetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Aksoy, "Belediyelerin kullandığı kaynaklar kamu kaynakları. Vatandaşlardan toplanan vergilerle oluşturulmuş kaynaklardır. Bu kaynakların yerinde, zamanında ve kamuya kullanılıp kullanılmadığını, yine belediyelerin icraatlarını, yaptığı faaliyetlerin hukuka uygun bir şekilde yürütülüp yürütülmediğinin irdelenmesi gerekiyor. En fazla denetlenen, en fazla gözetim altında tutulan kurumlar belediyelerdir" dedi.
Başkan Aksoy, yerindelik denetimlerinin özellikle belediyelerde asla yapılmaması gerektiğini, belediye başkanlarının özerkliğine, halkın oyları ile seçilmiş belediye mercilerinin hukuka uygun değil ama denetim yapanın ya da yaptırılanın şahsına uygun faaliyet yapılıp yapılmadığının uygulanması anlamına geldiğini belirtti. Yerindelik denetimi belediyelerde asla yapılmaması gerektiğini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Bırakın yerindelik denetimini halk yapsın" dedi.
Emniyetin çok küçük bir operasyonunda bile belediyelerin sanki bütün işlerini yolsuzluk içerisinde yapıyormuş gibi gösterilmesinden şikayetçi olduğunu belirten Başkan Aksoy, bunun tamamen diğer denetim mekanizmalarından bağımsız olduğunu vurgularken, denetimi gerektirecek bir durum var ise, gerek Valilik kanalı ile gerekse devletin diğer kanallarının bunu zaten istedikleri gibi yapabileceklerini, aksi durumda tek sermayeleri itibarları olan belediye başkanları ve belediye çalışanlarını adına onur kırıcı bir davranış olduğunu söyledi.
Safranbolu Belediyesi'nin yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmalara değinen Başkan Aksoy, "2009 yılında göreve geldiğimizde şöyle bir yol haritası çizdik. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğimizi inşa etmek, bu günün modern belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde vatandaşlarımıza verebilmek. Hizmet verdiğimiz insanları mutlu kılabilmek" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

14.12.2012 15:44:43 TSI

Editör: Wan Haber