Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Suriye'deki Müslümanlara yardımda bulunan yardımseverlerle yemekte buluştu.
Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi'nin büyük katkıları ile Suriye'ye gönderilen 2 TIR dolusu malzemede katkısı bulunan yardımseverlerle SAKEM'de verilen teşekkür yemeğinde buluşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Kuran Tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, Suriye'deki Müslümanlar için Safranbolu'da bir kıvılcımın ortaya konulduğunu, oradaki denizin ne kadar büyük olduğunun bilincinde olarak yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi. Suriye'de hala açlığın, insanların yardıma muhtaç ve her gün yeni insanların listeye eklendiğini dile getiren Başkan Aksoy, "Suriye'deki zulmün her gün biraz daha büyüdüğünü dolayısı ile ihtiyaç sahiplerinin her geçen gün biraz daha arttığını biliyoruz. Bizim bu noktada yani ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam etmemiz gerekmektedir. Bu akşam ki organizasyonu yapma sebeplerimizden birisi de orada olanların farkında olup ta desteklerini esirgemeyen siz değerli yardım severlere teşekkür etmek idi. Ancak işin devam ettiğini, oradaki zulüm devam ettiği müddetçe de yardım kampanyalarımızın devam etmesi gerekliliğini hatırlatmak görevimizdir diye düşünüyorum" dedi.
Başkan Aksoy konuşmasının sonunda, kampanyaya ilk çuvalı hediye eden Kadir amcayı kürsüye davet ederek kendisine teşekkür ederken, Hz. Muhammed'in "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" sözleri uzun süre alkışlandı. Kadir amca, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy'a ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Aksoy'un ardından kısa bir konuşma yapan Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç ise, Safranbolu'nun Safranbolu Belediyesi vasıtası ile bu tür kampanyalara ve yardımlara oldukça duyarlı olduğunu bildiklerini, bu nedenle Başkan Aksoy'un şahsında tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti. Büyükgenç, yapılacak ilk Kent Konseyi toplantısında da Suriye'ye yardımı gündemlerine alacakları sözünü verdi.
Büyükgenç'in ardından kürsüye gelen, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yardım Koordinatörü Ömer Kesmen, Suriye'de yaşadıklarını oradaki vahşeti örnekler vererek anlattı. Kesmen, "Şu anda Suriye sınırları içerisinde 6 milyondan fazla açlık çeken kardeşimiz var. Bu bölgedeki halk ayaklanmalarının başladığı ilk günden beri İHH olarak burada çalışmalarımız sürdürüyoruz. Orada her gün günahsız bebekler ölüyor. Bu nedenle oradaki açlığı sefaleti en iyi bilenlerdenim. Safranbolulu vatandaşlarımızın duyarlılığı zaten her kesim tarafından bilinmekte ve takdir edilmekte. İnanın o gönderdiğiniz yardımlar ile yüzlerce kişi sevindi. Ben bu yardımların bu güzel kampanyaların devam edeceğine inanıyorum ve şimdiden başkanımızın şahsında tüm Safranbolulu hemşerilerimizden Allah razı olsun diyorum" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

06.02.2013 14:40:01 TSI

Editör: Wan Haber