Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya 2012 yılını değerlendirdi.
Burdur Belediyesi Susamlık Tesisleri'nde gazetecilere bir araya gelen Başkan Akkaya, 2012 yılının başarılı geçtiğini ifade etti. Burdur Belediyesi'nin 2012 yılında hayata geçirilen yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Akkaya, "Çocuklarımızın daha temiz bir hava soluması, daha yaşanabilir bir Burdur'da geleceğe hazırlanması için mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürdük. Hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır düşüncesi ile çalıştık. Çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Mazeret değil hizmet ürettik, üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz" dedi.
2012 yılındaki asfalt çalışmalarını anlatan Başkan Akkaya, "Sultan Dere mevkinde 8 Milyon TL'ye mal ettiğimiz, saatte 160 ton kapasiteli yeni asfalt plentimizi monte ettik. Bu sayede daha hızlı ve seri bir şekilde sıcak asfalt çalışmalarımızı sürdürdük. 18 Haziran-3 Kasım tarihleri arasında 112 bin ton sıcak asfalt ürettik ki, bu da 80 kilometredir.Bunun yanında 10 kilometred de sathi kaplama yaptık. Bu yıl asfalta harcadığımız para 10 Milyon 334 bin 240 TL'dir. Eğer aynı asfaltı Akyaka Tesisi'mizde yapmış olsa idik, 16 Milyon 511 bin 040 TL harcayacaktık. Yeni asfalt tesisimizin devreye girmesi ile yaptığımız asfalttan 6 Milyon 176 bin 800 TL kar etmiş durumdayız. Bunun yanında 24 bin 500 metrekare kilit parke, 7,2 kilometre kaldırım çalışması yaptık. Ayrıca bin 40 ton rotmiks yama malzemesi kullanarak 8 kilometre yama çalışması yaptık. Büyük fedakarlıkla çalışan Fen İşleri Müdürlüğü personelime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabi bu hizmetleri sürdürmek için Fen İşleri Müdürlüğümüzün araç parkını sürekli genişlettik. En yeni ve modern iş makinelerile, kamyonlarla takviye ettik" diye konuştu.
2012 yılında merkezde 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama revizyon imar planlarının Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildiğini söyleyen Başkan Akkaya şunları söyledi:
"2004 yılında göreve geldiğimizde ilimizin tamamında 14 park vardı. Sloganımız her mahalleye bir parktı. Park sayısını yaptığımız çalışmalarla 80'e çıkardık.Şu anda 2-3 park olan mahallelerimiz var. Amacımız kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak. Şu anda kişi başına 7 Metrekare olan dünya ortalamasını yakalamış durumdayız."
Yeni mezarlık çalışmalarında son aşamaya gelindiğini de sözlerine ekleyen Başkan Akkaya, "Mezarlık içindeki yollarda parke döşemeleri bitti. Aile Mezarları tamamlandı ve satışa çıkarıldı. Şehir Mezarlığında sıra mezarlar doldu. Önümüzdeki günlerde Yeni Mezarlığımızda definlere başlayacağız. 350 metrekare alanda yapılan camimiz de tamamlanmak üzere. Camide morg, cenaze yıkama yeri, cenaze namazı kılmak için geniş bir alan da yer alacak. Otogar inşaatında şu sıralar oldukça hızlı bir çalışma sürdürülüyor. 21 Eylül 2012'de Otogar'ın kalan kısmının ikmal ihalesini gerçekleştirdik. İşi alan müteahhit çok seri bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Otogar'ın çevreyolundan girişinde karayolları tarafından yapılan bağlantı yolları ve alt geçit çalışmaları da hızlı bir şekilde sürüyor.Mayıs ayında otogar hemşerilerimizin hizmetine girmiş olacak. Belediyeye ait Tefenni yolu üzerindeki arsa ile Bozkurt Mahallesi'nde bulunan Memurevleri'nin takası gerçekleşti. Depremevleri'nde Milli Emlak'a ait kısmın belediyeye devri ile ilgili çalışmalar sonuçlanınca, bu bölgeye 1200 konut yapacağız" dedi.
İlde 30 bin abonenin doğal gaz kullanacak durumda olduğunu kaydeden Başkan Akkaya, "Şu anda ilimizde 30 bin abone doğal gaz kullanacak durumdadır. Şu anda 12 bin 663 doğal gaz abonesinden 8 bin 493 abone aktif olarak kullanmaktadır. Biz Burdur Belediyesi olarak daha sıhhatli bir çevrede yaşamak bakımından halkımızı bir an evvel doğal gaz kullanımına davet ediyoruz. Kentimizde günde yaklaşık 120 ton çöp toplanıyor. Hemşerilerimiz genelde saatli çöp toplama uygulamasına riayet etmekle birlikte küçük çapta da olsa buna uyulmadığını görmekteyiz. Hemşerilerimizden ricamız saatli çöp toplama uygulamasına riayet etmeleri. Çevrenin korunmasından, kirliliğin azaltılmasından sadece Belediye değil tüm hemşerilerimiz sorumludur" ifadelerini kullandı.
Başkan Akkaya, 2012 yılı değerlendirmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
(HG-SK-Y)

11.01.2013 13:21:25 TSI

Editör: Wan Haber