Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.
Öğrencilerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, öğrencilerin sınav sisteminden dolayı çok stresli olduklarını kaydetti.
Başkan Akaydın, "İlköğretim çağından itibaren öğrenciler kendilerini sınav maratonunun içinde buluyor. Böyle olunca, sinemaya gitmek, spor yapmak ve sosyal aktivitelere vakit ayırmak imkansız hale geliyor. Her ne kadar sınavlara hazırlanıyorsanız da, kendinizi kültürel yönden geliştirmeyi ihmal etmeyin. Kültür bir nevi eğitim demektir. Öğrencilik hayatınızın yanında, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarından uzak durmayın" dedi.
GİRİŞİMCİ OLUN
"Kendinizi girişimci olarak planlayın" diyen Başkan Akaydın, "Bugün dünyada, 'okuldan mezun oldum, diplomamı aldım, iş bekliyorum' derseniz yanılırsınız. Özellikle Türkiye'de bu geçerli değil. Diplomalı işsizlik çok acıklı bir tablodur. Ülkemizde üniversiteyi bitirmiş gençlerin 3'de 1'i işsiz durumdadır. Üniversite diplomasını sizi sıradan bir iş sahibi yapacak kağıt parçası olarak görmeyin. Üniversite de girişimci kültürünüzü geliştirin. Kendi işimi kendim nasıl kurarım? Hangi alanda iş yaratabilirim? Girişimcilik nedir? Şirket nasıl kurulur? Risk nasıl alınır bunları öğrenin" tavsiyelerinde bulundu
BAŞKAN AKAYDIN'A TEŞEKKÜR
Girişimciliğe en uygun yaşın yaşın, üniversite yılları ve üniversiteden mezun olduktan sonraki ilk yıllar olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Akaydın, daha sonraki yaşlarda insanın içine atıldığı hayat şartlarından dolayı girişimcilik yapmasının zorlaştığını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Öğrenciler ve öğretmenler Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültürel etkenliklerden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Akaydın, Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ramazan Küçükçelik'e Atatürk portresi hediye etti.
(SK-Y)

26.12.2012 11:31:17 TSI

Editör: Wan Haber