Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'nın (Tüm Bel Sen) Antalya Şubesi'nce düzenlenen dayanışma yemeği, Minicity Canyon Restoran'da gerçekleşti.
Geceye Tüm Bel Sen üyesi belediye çalışanlarının yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Çam ile siyasi parti ve derneklerden temsilciler katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Tüm Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, AK Parti hükümetinin en fazla çalışanları hedef tahtasına koyduğunu söyledi. Karakurt, "Hükümetin 2023, 2071 yıllarına dair hesapları var. Ama biz bu hesapları ülkeyi milattan önce 2023, milattan önce 2071'e götüreceğini biliyoruz. Geçen günlerde 2013 yılı bütçesi Meclis'te oylandı. Bu bütçede halk yok; çalışanlar, köylüler, esnaf yok" diye konuştu. Bütünşehir yasası olarak da bilinen yeni Büyükşehir Yasası'nı da eleştiren Karakurt, "Bu yasa, belediye başkanlarının yetkilerini ellerinden alarak, onları kukla haline getiren bir yasadır. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.
İŞÇİ-MEMUR FARKI KALMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, yönetime geldiklerinde işçi ile memur arasında var olan uçurumu ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Memur sendikası bazı haklardan mahrumdu. Biz Tüm Bel Sen ile birlikte el ele verdik ve etkisiz bir sendikal anlayıştan çıkarak memurları toplu iş sözleşmesi yapabilen bir sendika haline getirdik. Artık işçi ile memur arasında ücret farkı yok" diye konuştu. Taşeron işçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Akaydın, "Şimdi sadece taşeron işçilerin bazı sıkıntıları kaldı. Ancak bu sıkıntıların kısa zamanda çözümü mümkün değil. Çünkü taşeronlaşma, hükümet tarafından korunan bir yapı. Maalesef bize bir süre daha bu sorunu yaşatacaklar" dedi.
(SK-Y)

24.12.2012 12:24:32 TSI

Editör: Wan Haber