Antalya'da, toplu ulaşım araçları ödeme sistemi işletmecisi 'A-Kent' soruşturması kapsamında ifadesi alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'na belediye çalışanları ve partililer sahip çıktı. Başkan Akaydın, "Soruşturmanın esas temeli ulaşım esnafının şikayetleridir. Bunu üzülerek söylüyorum. Ben ulaşım esnafı için çok şey yaptım. Bu durumu hak etmedim. Ve toplu ulaşım esnafını kınıyorum. Doğru bildiğim yolda gideceğim. Buna kimsenin kuşkusu olmasın, hiç kimse beni doğru yoldan vazgeçiremez" dedi.
Antalya'da toplu ulaşım araçları ödeme sistemi işletmecisi A-Kent Şirketi soruşturması kapsamında Antalya Adliyesi'nde ifadesi alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, daha sonra bir başka konu için Akdeniz Üniversitesi'nde YÖK Denetleme Kurulu üyesine ifade verdi.
Daha sonra belediye binasına gelen Başkan Akaydın'ı başta çalışanları olmak üzere yaklaşık 500 partili karşıladı. 'Akaydın Antalya'nın gururudur', 'Akaydın onurumuzdur, baskılar bizi yıldıramaz,' sloganları ile karşılanan Başkan Akaydın'ı, eşi Günseli Akaydın da yalnız bırakmadı.
Burada kalabalığa hitap eden Akaydın, çok duygulandığını dile getirdi. Başkan Akaydın, beklediği bir süreci yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Antalya'da toplu ulaşım araçlarında uygulanan elektronik ücret toplama ihalesi nedeniyle sorgu geçiriyoruz. Belediye başkanı olduğumda çok şükür ayıplı bir durum bulamadılar ama rektörlük defterleri açıldı. Rektörlük defterlerinde benim çok gurur duyduğum, ödüllendirilmeyi beklediğim bir dünya projesi fakülte hastanesinin hemen arkasında yükselen fakat yeni yönetimin maalesef bitirmekten vazgeçtiği bir dünya projesinde, 'Neden keşif artışı istemişim?' diyen bir sorgu. Bugün iki sorgu geçirdim. Üstelik keşif artışı istediğim konu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik zamanında, tamamen onayıyla olmuştur. Ve maalesef çok üzülüyorum. 4.5 yıl oldu, projeden vazgeçilmiştir. Asıl benim üzüntüm bu projenin durdurulmuş olmasıdır."

BENİMLE GURUR DUYUN
Akaydın, idarecilerin yaptıkları yanlışlardan dolayı sorguya alınması, soruşturulması ve incelenmesinin doğal olduğunu kaydetti. Bundan dolayı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a söyleyecek bir sözünün bulunmadığını dile getiren Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Neticede o da kendince görevini yapmaktadır. Kendince ona emir veren makamlar bulunmaktadır. Daha fazla yorum yapmam şık olmayacak. Benim için en önemli olan nedir biliyor musunuz? Önce eşime, sonra aileme ve sonra siz değerli hemşehrilerime karşı vicdanımın rahat olmasıdır. Benim vicdanım son derece rahat. Eğer ben bir yanlış yapmış olursam önce sizin yüzünüze bakamam, sonra eşimin, çocuklarımın yüzüne bakamam. Ve emin olunuz ki, sadece ben ve eşim değil, çok övündüğüm tüm aile fertlerim dahil ailecek geçmişimizde, annem, babam dahil, hiçbir ayıbı olmayan bir aile kökünden geliyorum. Benimle gurur duyabilirsiniz. Beni sevmeye devam edin."

KILIÇDAROĞLU'NUN GELMESİNİ İSTEMEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti MYK üyelerinin Antalya'ya gelmelerini engellediğini ifade eden Başkan Akaydın, "Sayısız destek var. Onların Eskişehir'de daha önemli görevleri var. Buraya gelmelerini ben engelledim" dedi.
(İA-SK-HO-Y)

30.01.2013 17:22:11 TSI

Editör: Wan Haber