Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı devam eden tek katlı 110 konutun inşaat alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Saffet Acar, proje ile ilçede ki çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi.
Fen İşleri Müdürlüğü ve Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu incelemede Başkan Acar, 110 konutlar alanının alt yapı, su basmanı ve inşaatla ilgili Yapı Müteahhit Mehmet Kaygısuz ve İbrahim Kaygısuz'dan bilgi aldı.
Kentsel dönüşümin bir kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi anlamına geldiğini kaydeden Başkan Acar, "Gecekondu dönüşüm, kentsel yenileme projelerinde kent içinde kaçak yapılaşma alanları ile ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan çöküntü alanlarının gerekli tüm kentsel ve sosyal donatı hizmetleri getirilerek olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden yapılandırılması amaçlanmaktadır. Kentlerdeki çarpık yapılaşma sorunların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasını sağlamak üzere kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda Fatih Mahallesi'nde 110 konut tek katlı inşaatlar 2012 yılında başlamış ve 2013 yılının baharında hak sahiplerine teslim edilecektir" dedi.
(MK-GC-SK-Y)

08.02.2013 11:47:34 TSI

Editör: Wan Haber