BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Van Belediyesi Meclis üyeleri, BDP Kadın Meclisi, Barış Anneleri İnisiyatifi Başkanı Hanife Koçak, Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Van BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Başkale’de bir kadının belediye başkanlığı görevine seçilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Yaşar, “Bugün partimiz sayesinde kadında Başkale’de her alanda var olduğunu göstermektedir. Bizlerde Van BDP İl Başkanlığı olarak göreve seçilen kadın arkadaşımıza sonsuz başarılar diler, her zaman destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi. 


Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ise, Başkan Açıkalın’a görevinde başarılar dileyerek, her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.


""

Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın ise, ziyarete gelen herkese teşekkür ederek, “Bir kadın olarak Başkale’de görev yapmanın zorlu şartlarının çok yüksek olduğunu biliyorum. Ama gerek mesai, gerekse partili arkadaşların vereceği güç ile bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım” diye konuştu.

Editör: Wan Haber