Van'ın Başkale İlçesinde 'Başkale Okulları Yapma ve Kuruma Derneği' üyeleri, çeşitli okullarda maddi durumu yetersiz öğrencilere giyecek yardımında bulundular.

İlçede eksiklikleri bulunan okulları tespit edip, esnaflarında desteğiyle yardım eli uzatan dernek, ilk olarak Yunus Emre İlk-Orta Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet İlk-Orta okullarında belirlenen 70 öğrenciye ayakkabı ve giyecek yardımında bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkale Okulları Yapma ve Kuruma Derneği Başkanı Erkan Acar, imkanlar doğrultusunda yardımlara devam edeceklerini söyledi. Yeni kurulan derneğin amacının okulların ihtiyaçlarına cevap vermek ve eğitime destek olmak olduğunu kaydeden Başkan Acar, yapılan katkılardan dolayı esnafa teşekkür etti.

Yunus Emre İlk-Okulu Müdürü Sertan Tekirdağ ise, "Henüz bir ayını doldurmayan dernek, güzel girişimlerde bulunarak okullarımızı sahiplendi. Arkadaşlarımızın sağduyulu davranarak eğitime destek vermeleri bizleri duygulandırdı. Kendilerine bu güzel davranışlarından dolayı sizler aracılığı ile teşekkür ediyoruz" dedi.
Getirilen yardım paketleri öğrencilere dağıtılmak üzere okul yetkililerine teslim edildi.
(EE-Yİ-Y)

21.01.2013 12:55:50 TSI

Editör: Wan Haber