Belediye'nin 2015'te satın aldığı ve tamamen belediyenin kadın çalışmalarına tahsis edilen 3500 metrekarelik arsada çalışmalarına başlayan Kooperatifte kadınlara tasarım, çizim, dikiş nakış, yorgan, yastık, ve nevresim yapımı, yöresel kıyafet dikimi, kuaför, elbise üzerine taşlar ile panel yapımı, el işi, turşu ve pekmez yapımı ve kara kalem çalışması gibi farklı dallarda eğitimler veriliyor.

Kooperatifte ayrıca okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma dersleri ile çocuklarını kooperatife getiren kadınların çocuklarına da okul öncesi eğitim ve eğitici oyunlar ile eğitimler veriliyor.

Kooperatifte çalışan ve eğitim gören kadınlara kooperatif bahçesinde kurulan sera ve çilek bahçesinde ise ilçe şartlarında ekilebilecek sebze ve meyvelerin uygun şartlarda ekimi ve bakımı ve seracılık eğitimi de veriliyor.

Kooperatif aynı zaman da kadınlara ürettiklerini sergileyip pazarlama şansı da sunuyor. Kadınlar, kooperatifte kendi ürettikleri ürünleri toptan ve perakende şekilde belediyenin yapımına devam ettiği Kadın İş Hanı'nda sergileyip satabilecekler. İHA

Editör: Wan Haber