Alınan bilgiye göre, ilçeye merkezinin Tepebaşı Mahallesi’nde oturmakta olan Tajdin Demir’e ait evin bahçesinde henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, kırsal mahalleden kışın hayvanlara verilmek için istiflenen ot yığınlarına sıçradı. Mahalle halkının söndürmek için seferber olduğu yangına, Başkale Belediyesi ekipleri de 4 araçla müdahale etti. Yaklaşık 6 saat süren yangın söndürme çalışması sonucunda alevlerin mahallede bulanan evlere sıçramaması için ekipler seferber oldu. Tajdin Demir’e ait olduğu belirtilen 50 bin bağ ot yanarken, soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Tajdin Demir ise, yangının çıkış sebebini henüz bilmediklerini belirterek, "Burada hepimiz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Kışın hayvanlarımıza bakmak için yaz aylarında biçtiğimiz otları kırsal mahallemizden ilçe merkezindeki evimize getiriyoruz. Bugün yangın sonucunda otlarımızın hepsi yandı. Yaklaşık 50 bin bağ ot vardı, ama maalesef hepsi yandı ve mağdur durumdayım. Umarım en kısa zamanda yetkililer bu mağduriyetimizi giderir. Bizler de ilgili yerlere müracaatlarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber