Belediye Konya'da düzenlenen 14. Uluslararası Tarım Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına katılarak Nohut ekimi ve çeşitli tarımsal hizmetler için gerekli araç ve gereçleri satın aldı.

Başkale Belediyesi 2016 yılı içerisinde 800 dönümlük arazide ekmeyi planladığı 10 ton nohut için kolları sıvadı. Belediye Tarım Komisyonu tarafından başlatılan nohut ekim çalışmaları için Konya da düzenlenen 14. Uluslararası Tarım Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına Belediye Eş Başkanı İhsan Güler ve Belediye Ziraat Mühendisi Hüseyin Şeker ile katılarak nohut ekimi ve belediyenin yapacağı farklı tarımsal çalışmalarda kullanılmak üzere araç gereçler satın alındı.

Belediye fuarda 1 Adet Mibzer Nohut Ekim Makinası, 1 Adet Patates Ekim-Söküm Makinası, 1 Adet Toplar-Döver Harman Makinası, 1 Adet Mekanik Fotovaktör Leopar Makinası satın aldı. Belediye halkın hizmetine sunulacak olan bu ekipmanların alternatif ürün yetiştiriciliğinde büyük yol kat etmesini öngörüyor.

Belediyenin Konya'da yapılan fuarda satın alınan araç ve gereçleri belediye garajında yerinde görüp inceleyen Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan belediyenin bu araçları halktan gelen yoğun talebi esas alarak satın aldığını belirtti. Tarhan Başkale'de tarımı canlandırmak için ellerinden gelen bütün imkanları seferber edeceklerini ve Başkale halkına eski tarım kültürünü geri kazandıracaklarını ifade etti.

İlçe de Tarım'ın bitme noktasında olduğunu söyleyen Tarhan "İlçemizde bitmeye yüz tutmuş tarım kültürünü halkımızla bir olup tekrar canlandıracağız. Belediyemiz bu konuda çeşitli çalışmalara başladı. Son aldığımız teknolojik tarım araç ve gereçleri de bu konuda bizlere çok yardımcı olacak" dedi.  

Kaynak: Habervantv

Editör: Wan Haber