Van'ın Başkale İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Kriz Masası kontrolünde ilçe genelinde 24 saat boyunca kar temizleme faaliyetlerini sürdürüyor.
Başkale'de yer, yer 1-2 metreyi aşan kar yağışının ardından belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda yolları açmak için faaliyetlerini geceli gündüzlü sürdürüyor. Belediye 3 günde çarşı merkezindeki bütün sokak ve caddelerdeki karı toplayarak şehir dışına çıkardı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan, 3 gün aralıksız devam eder kar yağışının ardından Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta, Halkla İlişkiler müdürlükleri ile Araç Amirliği birimlerinden oluşan ekipleri, çalışmalara aralıksız devam etmeleri için seferber ettiklerini belirtti. Sarihan "Kriz masasında oluşturduğumuz 60 personelin bulunduğu belediye ekibimiz gece sabahlara kadar mahalle yollarını açarak vatandaşların mağdur olmaması için çalıştı. Çarşı esnafımızın da hem iş yerlerinin çatılarını hem de kaldırımlarını temizleyerek yardımcı olması ile birlikte bütün karı toplayarak şehir dışına çıkardık" dedi.
Başkan Sarihan, kar temizlik çalışmalarının aksamaması için esnafların kendilerine ait kar araçlarını çalışmalara katarak yardımcı olduklarını da söyledi. Sarihan "Belediyemiz araç yetersizliği yaşadığı için esnaflarımız kendilerine ait kar araçlarını kar çalışmaları için belediyeye verdi" diye konuştu.
Başkan Sarihan, belediyenin kar temizlik çalışmaları hakkında verdiği bilginin ardından, Başkale halkını binaların çatılarında oluşan sarkıtlara karşı uyardı. Ayrıca Sarihan, bina sahiplerinin çok gecikmeden çatılarında oluşan buzları dikkatli bir şekilde temizlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Belediye Araç Amiri Halit Aşan ise, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, çarşı merkezinde 3 gün boyunca gece yarılarına kadar yaptıkları çalışmalarda yaklaşık 600 kamyona yakın kar çıkardıklarını belirtti. Aşan "Belediye ekibiyle 2 küçük kepçe, 1 dozer, 1 greyder ve 2 yükleme aracı ile 3 günde çarşı merkezindeki bütün karı toplayarak şehir dışına taşıdık.
(EE-MET)

18.01.2013 14:08:47 TSI

Editör: Wan Haber