29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Başkale’de Belediyeyi DTP partisi adı altında kazanan Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler’in 7 aylık hapis cezasından dolayı dönemin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından sonra göreve BDP’li Belediye Meclis Üyesi Hecer Sarıhan seçilmişti. Başkale’de 8 Nisan

2011 tarihinde göreve başlayan Sarıhan, görev yaptığı süre içerisinde yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanmıştı.
HDK’nin Diyarbakırda düzenlediği bir toplantıya katılmak üzere Diyarbakıra giden Belediye Başkanı Sarıhan geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmıştı. Kazadan sonra ayağında sakatlık başlayan Sarıhan uzun süre görevinden uzak durmak zorunda kalmıştı.

 

Başkale BDP İlçe Örgütü ve Başkale Kaymakamlığına yazılı bir dilekçe ile başvuran Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ayağını ve sağlık sorunlarından dolayı yeterli düzeyde Başkanlığa yararlı olamadığını belirterek görevinden istifa ettiğini belirtti.
 

Sarıhan; yıllardır bu haklı mücadelenin içinde olduğunu belirterek, bundan sonrada mücadelesine eskisinden daha çok yararlı olacağını ve çalışmalarının eskisinden daha fazla olacağını belirtti. Sarıhan Başkanlık görevinden istifa ettiğini, fakat Belediye Meclis üyesi olarak çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Sarıhan görev yaptığı süre içersinde kendisi ile beraber çalışan gerek partili arkadaşlarına gerekse belediyedeki tüm personele sonsuz teşekkür ettiğini açıkladı.

Editör: Wan Haber