Başiskele Belediyesi yaklaşık iki gündür devam eden kar yağışına karşılık yolları açık tutmak için başarılı bir sınav veriyor. Merkezde kar kalınlığı 10 santimi bulurken, yüksek kesimlerde ise bu sayı 30 santimetreye kadar ulaşıyor. 100 personelle bin 892 sokak, 299 cadde ve 6 bulvarda görev yapan ekipler kar yağışının yoğun olduğu dakikalarda daha çok ana arterlere öncelik veriyor.
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, karla mücadele çalışmalarının ilçe genelinde devam edeceğini ve vatandaşların bu kışta mağdur edilmeyeceğini söyledi. Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerinden oluşan karla mücadele ekipleri 2 gündür yolların açık kalması için yoğun mesai harcıyor. Özellikle dün akşam saatlerinde Başiskele'de yer yer etkili olan kar yağışında hazır kıta bekleyen ekipler gece boyu aralıksız çalışarak, yoğun kar yağışı altındaki Kılıçarslan Mahallesi, Şehitekrem Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi ve Fatih Mahallesi'nde tüm yolları açarak trafik geçişlerini de rahatlattı. Ekipler kar ve tipiye karşı 2 loder, 3 greyder, 6 traktör kepçe, 2 tuzlama aracı ve 100 personelle iki vardiya olacak şekilde çalışıyor.
Başiskele Belediyesi, sabah saatlerinde kar yağışına eş zamanlı olarak tuzlama ve temizlik çalışması da gerçekleştirdi. Meteorolojinin uyarılarını dikkatle dinleyen ekipler anında gerekli önlemleri alıyor. Havanın durumunda değişiklik yaşanması halinde ise iş makineleriyle küreme ve tuzlama çalışmasına başlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise; kaldırım, cami ve sağlık ocaklarının girişlerinde tuzlama ve süpürme çalışmasını gerçekleştiriyor.
(UU)

08.01.2013 16:07:29 TSI

Editör: Wan Haber