Başiskele Belediyesi çevre mühendisleri okullarda düzenlediği eğitim çalışmalarıyla öğrencilere ve ailelerine geri kazanımı anlatıyor. Öğrencilerin ailelerine, gelecek nesillere daha yaşanabilir çevre bırakmak için yapabilecekleri konusunda kısa filmler izlettiren Başiskele Belediyesi Çevre Mühendisleri öğrencilere de çevreye duyarlı olmaları konusunda neler yapabileceklerini slaytlar eşliğinde anlatıyor.
Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri okullarda çevre bilincini hem öğrencilere hem de ailelerine anlatıyor. Okullarda eğitim çalışmalarına yeniden start veren ekipler ilçede bulunan okulları tek tek geziyor. Okulların toplantı salonlarında ilk olarak öğrencilerin aileleriyle bir araya gelen Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü mühendisleri ertesi günde öğrencilerle bir araya gelerek geri dönüşüm bilincini aşılıyor. İlk olarak Vezirçiftliği ilkokulu ve ortaokulunda başladı.
Gelecek nesillere yani çocuklarına daha güzel yaşanabilir bir dünya bırakmak için özellikle mutfaklarda günlerini geçiren annelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Başiskele Belediyesi yetkilileri onların lavaboya dökecekleri 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirleteceği anlatılıyor. Bu olayın devam etmesi durumunda temiz su kaynaklarının tükeneceği, gelecek nesillerin bir bardak temiz suya hasret kalacakları bu yüzden savaşların çıkacağı kısa film senaryolarıyla anlatılıyor. Aileler için küçük yarınlar için büyük bir adım olan bu çalışmayı Başiskele Belediyesi oldukça önemsiyor. Başiskele Belediyesi'nin devam eden kampanyasında evlerde biriktirilen her 5 litre atık yağ için 1 litre temiz kızartmalık yağ veriliyor. Okullarda ise 15 litre atık bitkisel yağa karşılık 1 paket A4 kağıdı hediye ediliyor.
Öğrenciler içinde ayrı bir çalışma yapan Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri geri dönüştürülebilir atıklar konusunda bilgiler aktarıyor.
(MA-MA)

20.02.2013 15:46:45 TSI

Editör: Wan Haber