Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan kütüphanelerden gün içerisinde 130 ilköğretim öğrencisi faydalanıyor. Başiskele Belediyesi öğrencilerin akınına uğrayan kütüphanelerde okumayı teşvik etmek amacıyla her yıl Mart ayında düzenlenen kütüphaneler haftasında kütüphaneleri en çok kullanan ve kitap okuyan öğrencilere ödül veriyor.
Başiskele Belediyesi öğrencilerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, ders çalışma, ödev yapma, okuma alışkanlığı kazandırma gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla bünyesinde bulundurduğu kütüphaneleriyle her gün yüzlerce öğrenciye hizmet veriyor.
Bir günde ortalama 130 öğrencinin ziyaret ettiği kütüphanelerde bulunan muhtelif kitaplar sürekli gözden geçirilerek güncelleniyor. Sivillerinde faydalandığı kütüphanelerde 10 bin adetin üzerinde kitap bulunuyor. Ansiklopediler, kaynak kitaplar, okuma kitapları, ders kitapları, hikaye ve romanlar,üniversite hazırlık kitapları, SBS kitapları ile yabancı dil kaynak ve okuma kitaplarının bulunduğu kütüphanede Türk Telekom İnternet Evi de hizmet veriyor.
Araştırma ödevlerini yapmak, ödünç kitap almak ve boş zamanlarını değerlendirmek için Başiskele Belediyesi Kütüphanelerine gelen öğrencilerin fotokopi ihtiyaçları da ücretsiz karşılanıyor. Başiskele Belediyesi ayrıca her gün kütüphaneye gelen ve ödünç kitap alan öğrencilerin listesini tutuyor. Kütüphaneyi en çok ziyaret eden ve en çok kitap okuyan öğrenciler her yıl Mart ayında düzenlenen kütüphaneler haftasında ödüllendiriliyor.
(MA-MA)

18.02.2013 11:14:45 TSI

Editör: Wan Haber