Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yaşayan, dar gelirli, yardıma muhtaç özürlü, yaşlı, dul, öksüz, yetim, kimsesiz vb. ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere yönelik sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetlerine devam ediyor.
Gerek ihtiyaç sahibi vatandaşların gerekse duyarlı vatandaşların ve mahalle muhtarlarının yönlendirmesi ile Yeniköy Kültür Merkezinde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde müracaatlar alınıyor.
İhtiyaç sahibi vatandaşların talepleri doğrultusunda inceleme ekibinin yerinde yaptığı tespitler sonucunda, müdürlük bünyesinde bulunan komisyon tarafından değerlendirilen kişilerin ihtiyaç durumuna göre gerekli yardımlar yapılıyor.
Alanın vereni görmediği bir hayırseverlik prensibi ile ilçemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerine bir bir ulaşan Başiskele Belediyesi, Hayır Çarşısı'nı 2010 yılında hayata geçirdi. Başiskele Belediyesi İhtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaparak; gıdadan giyime, ev tekstilinden beyaz eşya ya kadar gerekli yardımları yapıyor. Birçok ürün ihtiyacına cevap veren ve sürekli yardımsever vatandaşların destekleriyle malzeme sirkülasyonu yaşanan Başiskele Belediyesi Hayır Çarşısı'nda tüm ihtiyaç sahiplerine hizmet veriliyor.
Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasındaki paylaşıma köprü olan Başiskele Belediyesi topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getirmenin gayreti içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Kullanılabilir durumdaki malzemelerini bağışlamak isteyen vatandaşların 444 41 10 veya 343 20 20 numaralı telefonu aramaları gerekiyor.
(MA-MA)

04.02.2013 11:14:56 TSI

Editör: Wan Haber