Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Destek Birimi, İzmit Atatürk Ortaokulu velilerine, "Çocuklarda Kıskançlık" konulu bir seminer düzenledi.
Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Destek Biriminden Psikolog Senem Karademir Tehnel tarafından gerçekleştirilen konuşmada kıskançlığın çocuklar arasında önemli bir psikolojik sorun olduğu belirtilirken, böyle bir durumda ebeveyn yaklaşımının çok önemli olduğuna dikkat çekildi. Tehnel konuşmasına şöyle devam etti:
"Erken dönemde profesyonel yardım almak kıskançlık duygusuyla baş etmeyi kolaylaştırır. Kıskançlık sorununu tespit eden aileler okul rehber öğretmenleri veya psikolojik destek merkezleriyle mutlaka görüşmelidirler."
Katılımın yoğun olduğu seminerde öğrenci velileri konuyu dikkatle dinleyerek, merak ettikleri birçok konuda hakkında da Psikolog Senem Tehnel'den özel bilgiler aldı. Okul yönetiminin talebi üzerine düzenlenen seminerden memnun kalan veliler okul rehberi Muharrem Köse'den değişik konularda seminerlerin yapılmasını istedi. Bu tür seminerlerin önemli olduğuna dikkat çeken Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "İyi çocuk yetiştirmek, iyi toplumlar yaratmaktır. Bu nedenle hizmet sürecimizde eğitime desteği sürdüreceğiz. Çocuklarımızın sorunlarına sahip çıkmak bir görevin ötesinde hepimiz için bir insanlık duyarlılığı ve görevidir" diye konuştu.
(UU)

08.01.2013 11:46:53 TSI

Editör: Wan Haber