Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Halilağa Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak İlkokulu’nda meydana geldi. Teneffüste arkadaşları ile okulun bahçesinde oynayan Ö.Ç. (10), saçak altına giden topu almaya gittiği sırada çatıdan başına buz kütlesi düşmesi sonucu yere yığıldı. Olayı gören arkadaşları, durumu okul idaresine bildirdi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmak istenen çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti.


Çocuğun cenazesi, gece yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından toprağa verildi. Acılı aile, mahallelerinde bulunan taziye evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Baba Orhan Çarpar, iş yerindeyken olayı duyar duymaz hastaneye gittiğini ifade ederek, "Okulun çatısından çocuğumun üzerine kar kütlesi düştü. Bu gibi yerlerde önlem alınması lazım. Bugün benim çocuğumun başına geldi, başkasının başına gelmesin. Ne diyeyim, Allah kimseye göstermesin. Evlat acısı zordur. Ben ne yapayım?” dedi.


Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyu bakanlığa ilettikten sonra olay hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber