Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, konuşmacı olarak katıldığı Polis ve Yerel Medya İlişkileri Konferansı'nda, kamusal menfaat için kolluk kuvvetleri ile basın mensuplarının beraber hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
İsmail Temiz, Samsun Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Polis ve Yerel Medya İlişkileri Konferansı"na konuşmacı olarak katıldı. Konferansta Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Yüceer'in yanı sıra şube müdürleri ve müdürlüklere bağlı polis memurları hazır bulundu.
"Polis ve Yerel Medya İlişkileri Konferansı"ndaki konuşmasında, kolluk kuvvetleri ile basın mensuplarının aynı görevi üstlendiğini ifade eden 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, "Kolluk kuvvelerimiz, yaşanan adli olayları belgelendirip, delillendirerek suçluları yargıya intikal ettirmektedir. Basın ise kamu adına görev yaparak, kamunun lehine ve aleyhine olan haberleri kamuoyunun bilgisine sunmaktadır. Bu nedenle basın mensupları ve kolluk kuvvetlerinin ikili diyalog içerisinde olması gerektiğine inanıyorum. Kamusal menfaat için kolluk kuvvetleri ve basın mensuplarının beraber hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Konferansta daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Konferans sonunda ise İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Yüceer, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Temiz'e, teşekkür ederek çiçek takdim etti.
(SAM-SLH-Y)

23.01.2013 18:10:35 TSI

Editör: Wan Haber