Malatya'da iki gazetecinin saldırıya uğraması, Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı.
Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasında konuşan Er TV Haber Müdürü Yasin Çalgan, "Kameraman ve muhabir arkadaşlarımız Erdal Akboğa ve Sercan Hüseyin Erduran, Turgut Özal Tıp Merkezi giriş kantininde, piyasanın çok üzerinde satış yapıldığı şeklindeki şikayetleri araştırmak için gittiklerinde, kantin ve market görevlileri tarafından saldırıya uğradılar. Yapılan saldırı bütün basına yapılmıştır. Konu adliyeye intikal ettirildi. Kamuya açık alanda, tamamen haber amaçlı çalışma yapan arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor ve saldırıyı yapanların cezalandırılmasını bekliyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezi giriş kantininde fahiş fiyatla ürünlerin satıldığı konusunda haber çalışması yapılırken, söz konusu market görevlileri neden rahatsızlık duymaktadırlar? Rahatsızlık duymalarının açıklanmasını bekliyoruz. Piyasanın çok üzerinde rayiçle hasta ve hasta yakınlarına kantin ve marketten satış yapılmaktadır. Vatandaşlar yolunacak kaz muamelesi görmektedir. Konuyla ilgili ve yetkililerin dikkatini de çekmek istiyoruz" diye konuştu.
Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Güner de, "1-1.5 TL tek bir elma, meyve suyu 4 TL'den satılmaktadır. Fahiş fiyatla satış, haberci için haberdir ve doğal olarak vatandaşın şikayeti haber yapılmaya gidilmiştir. Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Sorumluları göreve davet ediyoruz" dedi.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Mazlum Köse ise, "Gazeteci Metin Göktepe'nin öldürülüşünün ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne yakın bir günde bu olayın gerçekleşmesi bir tesadüf mü, yoksa plan mıdır" diye sordu. Köse, "Dernek olarak arkadaşlarımızın yanındayız ve destekliyoruz. Saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun diyor ve saldırıyı yapanların cezalandırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Saldırıya uğrayanlardan Sercan Hüseyin Erduran, haber amaçlı gittikleri yerde vatandaşlarla röportaj yaptıktan sonra dönerlerken, birkaç kişinin saldırısına uğradıklarını söyleyip, "Şikayet için tıp merkezi polisine giderken, acil girişinde de saldırı yapıldı. Buna hastane polisi de şahittir" dedi.
(NA-SO-OK-Y)

09.01.2013 14:06:23 TSI

Editör: Wan Haber