Başkentte etkili olan kar yağışını haber yapmaya çalışan basın mensupları dün gece saldırıya uğradı. Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nın (AA) gece ekibi, 5 kişinin saldırısı sonucu yaralandı.
AA'nın gece ekibinde görevli Muhabir Durmuş Koçak, kameraman Mertkan Morkoç ve şoför Mehmet Çelebi Öztürk, polis telsizinden duydukları bir kazayı görüntülemek için Atatürk Bulvarı'ndaki olay yerine gitti. 06 KN 4369 plakalı bir otomobilin belediyeye ait tuzlama aracına çarptığını, olayda şoförün hafif yaralandığını gören basın mensupları kazada ciddi bir durum olmaması nedeniyle görüntü almayarak Akay Kavşağı'ndaki belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını görüntülemeye başladı. Bu sırada kaza yapan araçta bulunan Gökhan K., Volkan K. ve Cihan K., gazetecilerin yanına gelip galerici olduklarını belirterek görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Basın mensuplarının kaza yapan aracı çekmediklerini belediyenin çalışmalarını görüntülediklerini söylemelerine rağmen ikna olmayan 3 saldırgan, hakaret ederek gazetecilere saldırdı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri; Gökhan K, Volkan K. ve Cihan K. ile kavgaya karıştıkları belirlenen Erkan A. ve Mehmet M.'yi gözaltına aldı. Saldırganlar, ifade işlemleri için Esad Karakolu'na götürüldü.
Yaralanan Koçak, Morkoç ve Öztürk, ambulansla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildi. Acil Servisteki ilk müdahalenin ardından hastanenin ortopedi ve travmatoloji servisine kaldırılan AA ekibinden kameraman Mertkan Morkoç'un burnunun kırıldığı tespit edildi. Tedavisi süren Morkoç, burnundan ameliyat olduğunu belirterek operasyonun iyi geçtiğini söyledi.
(TB-GS-Y)

08.01.2013 13:55:06 TSI

Editör: Wan Haber