Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, basın çalışanlarının iptal edilen yıpranma paylarının geri verilmesini istediklerini söyledi.
Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ile Tokat Gazeteciler Cemiyet Başkan Yardımcısı İhsan Uluözlü'yü ziyaret etti. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Basın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Memiş ile Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü'nün de hazır olduğu ziyarette gazeteciler sorun ve taleplerini Vali Taşkesen'e iletti. Vali Taşkesen ise gazetecilerin şartlarını kolaylaştırmak suretiyle halkın doğru habere ulaşması aynı zamanda halkın da sorunlarının doğru yansıması açısından önemli olduğunu kaydetti. Rektör Şahin de gazetecilerin daha iyi hizmet verebilmesi için ellerinden gelen imkanı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Basın çalışanlarının iptal edilen yıpranma payının geri iade edilmesini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Özdilek, bu yönde çalışma içerisinde olduklarının altını çizdi.

TATİL ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Vali Taşkesen ise kar yağışı nedeniyle okulların tadil edilmemesi konusundaki eleştirilere cevap verdi. Milli Eğitim'den alınan bilgiler doğrultusunda okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde karar aldıklarını ifade eden Vali Taşkesen, "Ufak tefek sıkıntılar oluyor. Ama okulları tadil edip çocukların eğitiminden geri kalması doğru değil' diye bana rapor verdikleri için ben de o uzmanların tecrübelerine itibar anlamında taşımalıları dün tatil ettik. Bugün de esneklik sağlanarak gidemeyenlere tatil edildi. Ama il genelinde bütün olarak tatil ilan etmedik. Sizin aracılığınızla çağrı yapıyorum, velilerin yoğun bir şekilde talepleri varsa ona da itibar ederiz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

10.01.2013 15:09:40 TSI

Editör: Wan Haber