Balıkesir'de Sanayi ve Ticaret Odası seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulunan BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, "Değişimden korkmamak, değişimi yaşamak lazım. Değişimde gelinen noktada şekil farklı oldu, siyaset bulaştı" dedi.
Balıkesir Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı İsa Tamer Çelik basın mensupları ile bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Çelik, BASİAD'ın kuruluşundan beri siyasete bulaşmamaya özen gösterdiğini, özgür iradelerini kullanmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Değişimden korkmamak gerektiğini ifade eden BASİAD başkanı İsa Tamer Çelik, "Değişimi yaşamak lazım. Değişimde gelinen noktada şekil farklı oldu, siyaset bulaştı. Seçimler öncesinde adayın konuşması lazım ama, adayın haricindeki arkadaşlar konuşuyor. Bu bize göre ters. Seçimin iki adaylı olması mevcut yönetimi hareketlendiriyor. Ben Sanayi Odası meclis üyesiyim. Bugün toplantı var ve orada bir yön çizeceğiz. Seçim öncesinde mevcut yönetimin tabandan uzak kaldığı söyleniyor. Odalar çözüm mercidir. Bu sinerjiden memnunum. Hareket geldi ama, kırgınlıklar olacak gibi. Bundan iş dünyası olumsuz etkilenebilir" dedi.
BASİAD olarak üyelerine yönlendirme yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Çelik, bu anlamda ticari ilişkilerin de söz konusu olduğunu söyledi. Karesi AVM konusuna da değinen BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, görev adamı olduklarını, 2009 yılında BASİAD'da göreve başladığını dile getirerek gelinen noktada üzgün olduğunu kaydetti. Karesi AVM konusunda çok şikayet aldıklarını belirten Başkan Çelik, "Bizi önce tanıyın sonra şikayet edin. Biz Balıkesir'e bir şeyler katmaya çalıştık. Sanayici iş adamları; tarihine, kültürüne, memleketine sahip çıkmalı. Biz laf değil iş üretme taraftarıyız. Biz siyaseti bulaştırmamaya, taraf olmamaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.
BASİAD başkanı İsa Tamer Çelik, tarımda günü kurtarma projelerinin uygulandığını ileri sürdü. Çelik, "İçimizde yurt dışından alma hastalığı var. Samanı bile yurt dışından alıyoruz" şeklinde konuştu.
(TS-YU)

28.01.2013 17:08:48 TSI

Editör: Wan Haber