Kürdistan Bölgesi Diyanet Bakanlığı ise bunun görevi istismar etmek anlamına geldiğini ve sözkonusu iddiaları araştıracaklarını, iddialara konu olan imam ve vaizler hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Basnews'te yer alan habere göre Kürdistan Demokrat Partisi'den Tamam Şakir bazı vaiz ve imamların cuma hutbelerinde ‘Başı açık olan kadın adaylara oy vermek haramdır’ dediğini iddia etti.

“İmamlar ve vaizler, hutbelerinde cemaate başı açık kadınlara oy vermeyin, haramdır diyerek islami partilerin kapalı adaylarına oy vermeleri çağrısında bulunuyor. Diyanet’ten bunu araştırmasını istiyoruz” diyen Şakir, bunun açık bir görev ihlali olduğunu ve dini siyasete alet etmek  anlamına geldiğini vurguladı.
 
Diyanet Bakanlığı Sözcüsü Merîwan Neqşebendî ise konuya ilişkin BasNews’e yaptığı açıklamada, ‘Bunu yapan imamlar bakanlığımızın tarafsızlığını ve prensiplerini ayaklar altına almış demektir. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun dini mekanlarda seçim propagandası yapılmaması konusundaki genelgesini de ihlal ederek suç işlemiş oluyorlar. Bu konuda bize herhangi bir isim, belge, görüntü veya ses kaydı ulaştırabilecek olanlara ellerindeki kanıtları sunmaları çağrısında bulunuyorum’ diye konuştu.

Editör: Wan Haber