Öktem, Kanser Haftası nedeniyle beraberindeki Yardımcısı Uzman Dr. Özlem Yazıcıoğlu, Onkolog Uzman Dr. Ali Murat Tatlı ve Tıbbi Hizmetler Müdürü Bahrem Çelik ile hastanelerinde kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, tüm hastaları Allah’tan hayırlı şifalar dileyerek, “Son yıllarda kanser hastalarında belirgin bir artış olduğunu gözlemlemekteyiz. Bunun sebeplerinin iyi irdelenip halkın bu konuda aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle kanserojen maddelerden uzak durulmalıdır. Bölge hastanemizde kemoterapi alan hastalarımıza Kanser Haftası dolayısıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Onları ziyaret ettik” dedi.


Onkolog Uzman Dr Ali Murat Tatlı da, Van bölgesinde biraz daha farklı bir hasta popülasyonu olduğunu belirterek, “Türkiye’nin batı bölgelerine nazaran ilk sıradaki hastalık oranı mide kanseri ile yemek borusu kanseri oluşturuyor. Hastalarımıza elimizden geldiğince daha farklı nasıl yaklaşabiliriz, neler yapabiliriz, buradaki insanlarla ilişkilerimiz nasıl olabilir, onun çabası içerisindeyiz. Ayrıca, bu hafta Kanser Haftası olması nedeniyle insanlara bir farkındalık oluşturmak gerekiyor. Kanser Haftası niye yapılıyor? Neden gerekli, bunları düşünerek toplumca ciddi bir farkındalık oluşturmak gerekiyor” diye konuştu.


Toplumda kanser hastalarına yaklaşım noktasında ciddi bir bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Tatlı, “Ayrıca ‘kanser, tedavisi olmayan bir hastalıktır’ anlayışının önüne geçmemiz gerekir. Artık kanser erken tanı merkezleri var, insanlarda bir farkındalık oluşturmalıdır” diye konuştu.


Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Özlem Yazıcıoğlu da, kanserle en önemli mücadelenin erken tanı olduğuna değinerek, “Kanserden korkmamak gerekir. Burada önemli olan erken tanı ve tedavi. Onun içi de hastanemizde özelikle Kanser Erken Tanı Merkezimiz (KETEM) mevcut” dedi.
Hastalar ise, kendilerini ziyaret eden doktorlara teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber