Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Karaca, hastalara hastaneye gelmeden önce ücretsiz Alo 182 hattından randevu almaları hususunda uyarılarda bulundu.
Günde ortalama Bin kişiye poliklinik hizmeti sunduklarını ifade eden Başhekim Karaca, sunulan kaliteli sağlık hizmetinden dolayı Simav başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda hastanın tedavi için kuruma ilgi gösterdiğini söyledi.
Hastaların çoğunun randevu almadan kuruma gelmesinin bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Başhekim Karaca, "Hastalarımız bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Ancak randevusuz gelen hastalarımız polikliniklerde aşırı yığılmalara sebep oluyor. Gelen hastayı geri çevirmek istemediğimiz için bazı uzman hekimlerimiz günde ortalama 50'in üzerinde hastaya poliklinik hizmeti sunmak zorunda kalıyor. Hastalarımızdan gerek telefonla gerekse internet üzerinden randevu almalarını öneriyoruz" dedi.
Randevu alarak gelen hastaların sıraları geldiğinde beklemeden muayene olabildiklerine dikkat çeken Başhekim Karaca, "Randevu almadan gelen hastalarımıza sıra çok geç saatlerde geliyor. Bu yüzden mağdur oluyorlar" dedi.
Bölge halkından hastaneye gelmeden en az bir gün öncesinden ücretsiz Alo 182 hattı veya internet üzerinden muayene olacakları poliklinikten sıra almalarını rica eden Başhekim Karaca, "Dolayısıyla uzun süre bekleme, kapı önündeki yığılmaları engelleme adına bu çok faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

15.01.2013 14:49:38 TSI

Editör: Wan Haber