Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ahmet Güzel Çiçek, hastaneleriyle ilgili çıkan haberlerde hastaların refakatçilerinin de hasta diye kamuoyuna yansıtıldığını söyledi.
Şanlıurfa'da ulusal bir ajans muhabiri tarafından 2 yıl önce çekilen görüntülerin yeni yaşanmış gibi servis edilmesinin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Başhekim Ahmet Güzel Çiçek, bir yatakta 4 hastanın yattığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, ziyaret saatinde çekilen bazı fotoğraflarda, refakatçi ve hasta yakınlarının da hasta olarak gösterildiğini söyledi.
Başhekim Çiçek, "Bu yapılan haberler asılsızdır. Bazı yayın organlarında çıkan haber gerçek dışıdır. İki yıl önce böyle sıkıntımız vardı. Ek yerleştirmeler yaptık. Başta Valimiz ve Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle hastanemizin yatak, küvöz ve yoğun bakım ünite sayıları arttırıldı. Özellikle bunu da belirtmek istiyorum. Bronşit hastalığından yatan bir hastanın yanına, enfeksiyon ya da bulaşıcı bir hastalık taşıyan hastanın yanına başka bir hastayı yatırmıyoruz. Bu nedenle kısa süreli olarak bir yatakta bazen 2 çocuk yatabiliyor ama 24 saati geçmiyor. Bulaşıcı hastalık taşıyan çocukların bulunduğu odadaki diğer hastalara hastalık bulaşmaması için hasta koymuyoruz. Çocukların sağlığı açısından bir odada 4 yatağın boş kaldığı oluyor. Hastanemizde günde 2 bin hastaya 28 uzman hekimle 24 saat hizmet veriyoruz. Küvöz ve yoğun bakım ünitelerimizde bile hasta kabulü yapacak yerler var. Bu gibi yalan yanlış haber yapanları şiddetle kınıyorum" dedi.
(MUD-MEF-Y)

07.02.2013 19:18:15 TSI

Editör: Wan Haber