Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 12 Kasım’da Başbakanlık’a bir yazı göndererek Osmanlı Ocakları Derneği’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı iletti. Yazınının ardından, Başbakan Davutoğlu adına bir genelge yayınlanarak Osmanlı Ocakları Derneği ile aynı girişimde bulunan kişiler ve sivil toplum kuruluşları hakkında kamu kurum ve kuruluşlar uyarıldı. Genelgede özetle şu ifadelere yer verildi:

osmanlı-ocakları-logo”Son zamanlarda kamuoyunda ‘Osmanlı Ocakları Derneği’ olarak bilinen bir dernek tarafından, derneğin internet sayfası üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı paylaşımları ve faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan ‘özel ve ayrıcalıklı bir himaye’ gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu ‘özel’ ve ayrıcalıklı himaye görme algısının, art niyetli olarak daha da ileri götürüldüğü, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir.

Adı geçen dernek başta olmak üzere art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşlarına karşı daha dikkatli olunması; herhangi bir ayrıcalık tanınmadan, yasalar çerçevesinde ve sadece hak ettikleri ölçüde yardımcı olunması, yasalara aykırı ve haksız bir talep veya girişimleri söz konusu olduğunda da yasal yollara başvurulmasında tereddüt gösterilmemesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.”

Derneğin il başkanı: Sahtekarlar
Osmanlı Ocakları Ankara İl Başkanı Sedat Yılmaz, oluşumun Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismini kullanarak para topladığını iddia etmiş ve şunları söylemişti:

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini kullanarak kurulduğunu öğrendiğim Osmanlı Ocakları adı altında dernekleşen sivil toplum kuruluşunun şu anki il başkanıyım. Tamamen sayın Cumhurbaşkanımıza duyduğum derin sevgi ve saygıdan bu derneğe üye oldum. Daha sonra bu derneğin sayın Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak gelir elde etmeye çalışan sahtekarlar olduğunu öğrendim. Bana 10.000 adet dergi verdiler ve üç gün içinde bu dergilerin bedeli olarak 50.000 lirayı acilen getirmemi istediler. Beni göreve çağırırken sayın Cumhurbaşkanımız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın seçtiğini söylediler. Ben de buna güvenerek çevremdeki arkadaşlarımı böyle bir oluşuma hizmet etmeye davet ettim ve bazı ilçelerde teşkilatmayı tamamladım. Daha sonra eski yöneticilerden Tuncer Bey bu adamların sahtekar olduğunu bana telefonla anlattı. Şu an mağdur bir durumdayım. Hala bu organizasyonda Sayın Cumhurbaşkanımız var mı yok mu bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.” (Zete)

Editör: Wan Haber