Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çırağan Sarayı'ndaki Türkiye İhracatçılar Meclisi İstişare Toplantısı'nda, "İktidara geldiğimizde 42 ülkede vize serbestlik anlaşması vardı, şimdi 76 ülkede, daha da geliştireceğiz. İstiyoruz ki ihracatçımız çantasını eline aldığında, dünyanın her bir köşesine vize kaygısı olmadan seyahat edebilsin ve indiği zaman orada Türk büyükelçiliğini görebilsin" dedi.

Türkiye'nin hemen her şehrinde ihracat artışının dikkat çekici boyutta olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Hemen her şehirde ihracat artışının 5 kattan daha az olduğu şehir görmedim. Bazı yerlerde 10 misline de çıkmış. 1 milyar doları aşan ihracat yapan şehirlerimizin sayısı 5'ten 16'ya çıkmış" diye konuştu.

"8 YILLIK HÜKÜMET PROGRAMINI AÇIKLADIK"

Davutoğlu, AK Parti hükümet programına ilişkin şunları kaydetti:

"Normalde hükümetler seçimlere giderken uzun dönemli programlara ara verir ve daha çok kısa dönemli popülist eğilimler içine girebilir. Dikkatinizi şu noktada çekmek isterim, 62. hükümeti kurduğumuz günden itibaren biz 8 aylık bir hükümet programı açıklamadık. 8 yıllık, 2023'e kadar sürecek bir hükümet programı açıkladık."

Editör: Wan Haber